Izvor: b92.net


Facebook će uskoro predstaviti novu politiku privatnosti na ovoj društvenoj mreži, koja će navodno pomoći korisnicima da imaju kontrolu nad svojim nalogom. 

141798881354761715b7267971468077_orig

Nove “Osnove privatnosti” (Privacy Basics) nudi infromacije upravo o tome. Facebook po svemu sudeći uvodi opciju provere privatnosti, podsetnik za osobe koje objavljuju javne postove i jednostavniji birač publike.
Takođe, korisnici koji pristupaju Facebooku putem mobilnih aplikacija moći će da odaberu opciju isključivanja nekih reklama na wall-u, a kompanija najavljuje i bolji pregled reklama.

S tim u vezi, Facebook navodi da sada reklame prilagođava korisniku u okviru internet bihejvioralnog reklamiranja.

Nova politika privatnosti ima za cilj i da pruži korisnicima mogućnost da saznaju više o tome koje njihove podatke Facebook koristi i u koje svrhe.

Tako kompanija tvrdi da joj podaci o lokaciji pomažu da ponudi relevantne reklame korisnicima, a da uzimanje informacija o bateriji i signalu mreže pomaže da aplikacija bolje funkcioniše.

Sajt takođe testira i “Buy” dugme koje će omogućiti vlasnicima naloga na Facebooku da kupuju, a da ne napuštaju stranice društvene mreže.

Promene stupaju na snagu od 1. januara 2015, a Facebook tvrdi da je za sada dobio pozitivne kritike.

Kompanija tvrdi da ranije postavljena podešavanja neće biti izmenjena ovim updateom.

0