Izvor: PHONE ARENA, B92.NET


Iako proizvođači, ali i korisnici, imaju problema sa trajanjem baterije na pametnim telefonima, pojedini uređaji se ističu po vremenu koje mogu da provedu bez utičnice.

iPhone 6 je u stanju da izdrži kompletan dan umerenog korišćenja, pa čak i dva ukoliko ga jedva koristite, ali i dalje je daleko od onoga što korisnici žele.

Zato, ukoliko tražite pametan telefon koji vas neće ostaviti na cedilu možda bi trebalo da se odlučite za Sony.

Japanska kompanija možda gubi novac kada je u pitanju njena mobilna divizija, ali njeni uređaji konstantno nailaze na odobravanje korisnika, a nedavno objavljeni model Xperia Z3 nije nikakav izuzetak.

Pored kamere od 20 megapiskela, sjajnog dizajna i otpornosti na vodu i prašinu, ovaj uređaj ističe se po još jednoj stvari – testo koji je sproveo sajt PhoneArena krunisao je Z3 „kraljem izdrživosti“ i zaključio da je uspeo da obori sve rekorde u njegovoj kategoriji.

Z3 je ostao upaljen devet i po časova tokom testa (konstantno uključen ekran i rad u brojnim aplikacijama) što je rekord u poređenju sa 5 časova i 22 minuta iPhonea 6 i 6 sati i 32 minuta iPhonea 6 Plus.

Među ostalim učesnicima ovog testa našli su se i Huawei Ascend Mate7 (9h 3 min), Sony Xperia Z2 (8h 10 min), Samsung Galaxy S5 (7h 38 min), HTC One M8 (7h 12 min), LG G3 (6h 14 min), Samsung Galaxy Note 3 (6h 8 min), Motorola Moto X (5h 45 min) i Google Nexus 5 (4h 50 min).

 

0