Kapital magazin i Gimnazija „Svetozar Marković“ organizuju novinarsku radionicu za učenike srednjih škola u Nišu. Edukacija će biti održana za vreme trajanja festivala „Nauk nije bauk“ koji je na programu 30. i 31. marta na Elektronskom fakultetu u Nišu.

Radionica je namenjena svim zainteresovanim učenicima iz srednjih škola u Nišu, bez obzira na prethodno iskustvo ili interesovanje u vezi sa novinarstvom. Učešće je besplatno, a rok za prijavljivanje je do 25. marta. Broj mesta je ograničen. 

„Interesuje te novinarstvo, želiš da se oprobaš u ovoj oblasti ili da stekneš osnovna znanja i veštine koje su neophodne za ovo zanimanje? Iskoristi priliku, prijavi se za našu edukaciju i imaćeš mogućnost da naučiš važne i zanimljive informacije o novinarstvu i da praktično primeniš stečena znanja“ navodi se u pozivu srednjoškolcima

Selekciona komisija će nakon isteka roka za prijavljivanje izabrati najbolje kandidate i obavestiti ih o tačnom terminu radionice. Izabrani učenici će dobiti priliku da tokom festivala „Nauk nije bauk“ prisustvuju edukaciji koju će održati novinari Kapital magazina. Učesnici radionice će nakon toga imati zadatak da stečeno znanje praktično primene i izveštavaju o događajima sa festivala.

Prijavljivanje se obavlja isključivo popunjavanjem formulara, koji možete naći klikom na ovaj LINK. 


O nama: Kapital magazin je samostalni online medij sa sedištem u Nišu. Udruženje je sa prvim aktivnostima krenulo 2013. godine, zvanično registrovano 2014. godine, a medij je formalno upisan u registar javnih glasila Republike Srbije 2015. godine. Fokusirani smo na teme koje su važne za mlade i trudimo se da javnost pravovremeno informišemo o aktuelnim događajima. Izuzetno cenimo proaktivnost mladih, promovišemo pozitivne vrednosti i podstičemo mlade da se angažuju i budu društveno aktivni. Pored informisanja mladih, Kapital magazin se bavi organizacijom programa neformalnog obrazovanja za mlade i studente. U prethodnih pet godina organizovali smo više od 20 programa edukativnog karaktera. Aktivno se bavimo javnim zagovaranjem i podsticanjem mladih da budu pokretači promena u lokalnoj zajednici. Kapital magazin je inicijator medijske kampanje na temu „odliva mozgova“ kojom smo želeli da ukažemo na posledice odlaska mladih iz Srbije i pokušamo da motivišemo mlade da unaprede društvo i aktivno učestvuju u promenama. U okviru naše organizacije funkcioniše i Kapital IN – Centar za učenje stranih jezika i ostalo obrazovanje. Krajem 2017. godine pokrenuli smo i informativnu platformu za podsticanje zapošljavanja mladih – Posao za mlade.


Za sva dodatna pitanja i informacije u vezi sa konkursom, budite slobodni da kontaktirate sa nama, slanjem poruke na e-mail adresu: urednik@kapitalmagazin.rs

 

0