Kapital Magazin nastao je u cilju pružanja mogućnosti studentima da se usavršavaju i stiču praktično znanje pišući tekstove, članke, istraživačke radove koji će biti objaviljivani u okviru magazina, kao i u cilju pružanja neophodnih informacija mladima i studentima u vidu web servisa. Magazin je nastao početkom 2013.godine kao organizacija koju čini tim aktivnih i uspešnih studenata Univerziteta u Nišu.

Prvi tekstovi objavljeni su 09.marta 2013.godine, a izvorne rubrike koje obuhvata magazin od trenutka svog osnivanja i zvaničnog početka rada jesu: Ekonomija, Pravo, Turizam, Gradska dešavanja, Edukacija i aktivizam, Zanimljivosti…Od trenutka kada je magazin otpočeo sa radom redakcija odnosno tim studenata koji uređuje časopis se neprekidno širi.

Nakon uspešne realizacije nekoliko projekata, magazin se i zvanično registruje i dobija drugu dimenziju, tj. postaje i studentska organizacija sa projektnim i drugim departmanima. Deluje u oblasti novinarstva, izdavaštva, edukacije tj. neformalnog obrazovanja, marketinga i promocija, turizma i rekreacije itd.

www.kapitalmagazin.rs

redakcija@kapitalmagazin.rs