Radionica pod nazivom ,,Kako napisati dobar CV za Erasmus razmenu’’ održana je u EU info kutku. Radionicu je vodio Petar Radovanović, predstavnik ESN Niš (Erasmus student network Niš) koji je svoje iskustvo i znanje podelio sa prisutnima.

Na radionici se govorilo o pravilima pisanja CV-a i motivacionog pisma za Erasmus studentsku razmenu, a događaju je prisustvovao veliki broj zainteresovanih studenata za ovaj program. Petar je svojim kolegama ukazao na dobre i loše primere pisanja biografije i motivacionog pisma za studentsku razmenu, a istakao je da je to prelepo iskustvo, koje studenti treba da iskoriste.

,,Nemojte da razmišljate ukoliko ste u nedoumici da li ići na razmenu ili ne. Dosta ćete naučiti, ne samo o gradivu, nego i o sebi. Imaćete priliku da upoznate nove ljude i studente sa svih krajeva sveta. Samo budite uporni, jer je  ovo iskustvo vredno toga’’, istakao je Petar.

Erasmus plus je najveći obrazovni program Evropske unije, koji je od 2014. godine omogućio da skoro 7.000 srpskih studenata i nastavnika boravi na univerzitetima širom Evrope. Srbija je početkom ove godine postala punopravna članica Erazmus + programa.

 

Miljana Simić 

0