EU info kutak u Nišu ove nedelje obeležava Dan Evrope u drugačijem ambijentu, zbog novonastalih okolnosti program će biti organizovan onlajn. U čast 70 godina od Šumanove deklaracije, kako poručuju, slave 70 godina razvoja ideje Evropske unije i tim povodom se tokom Nedelje Evrope realizuje veliki broj događaja koje organizuje EU info mreža u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

„Tokom „Nedelje Evrope“ spremili smo kulturni program zajedno sa partnerima i saradnicima iz  sektora kulture koji tradicionalno učestvuju na našim događajima i podržavaju naše inicijative. U ovoj krizi kada se kultura najviše bori sa resursima, pružili smo im podršku i iskoristili priliku za jačanje našeg partnerstva. Podržali smo šest organizacija iz Niša i Novog Sada koje su pripremile kulturne događaje na temu evropske kulture, zajedničkih vrednosti i solidarnosti“ poručuju iz EU info kutka.

Pogledajte aktivnosti koje realizuje EU info kutak u Nišu 

11. maj od 20 sati – Onlajn koncert „Savremeni zvuci na klasičan način“

Obeležavamo Nedelju Evrope i pozivamo vas da nam se pridružite na muzičkom putu do nekih od najvećih svetskih hitova svih vremena. Da li ste se pitali kako „Over the rainbow“, “Stairway to heaven“ ili „Take me on“ zvuče na klasičnim instrumentima? Članovi Orkestra Impresija iz Niša su za vas spremili impresivnu poslasticu.

Koncert pogledajte na fb stranici EU info kutka Niš.

13. maj od 20 sati – Onlajn performans „Davorin i Krejzi: Krejzi fakts o Evropi“

Sve što treba da znate o Evropi i mnogo toga što vam uopšte nije neophodno!

Glumac Pozorišta lutaka u Nišu Davorin Dinić i njegova lutka Krejzi su za vas spremili performans kako bi vas bliže upoznali sa Evropom.

Performans će biti dostupan na FB stranici EU info kutka Niš.

15. maj od 20 sati – Onlajn dečiji koncert „Vilenjačka radost pevanja“

Pridružite nam se na koncertu naših najmlađih umetnika, članova hora “Vilenjaci“ iz Niša koji će vas voditi na muzičko putovanje od naše zemlje do Italije i Francuske, upoznati sa Mocartom i Bahom i u slavu Dana Evrope sve začiniti Betovenovom „Odom radosti“.

Radost zajedničkog pevanja, razvijanje koncentracije, samopouzdanja, podsticanje mašte, kreativnosti, sticanje i negovanje prijateljstva… samo su neke od važnih odlika koje krase članove hora „Vilenjaci“ iz Niša, pod dirigentskom palicom Milene Miljković, dipl. muzičkog pedagoga.

Nastup pratite na fb stranici EU info kutka Niš.

0