Predstavnici japanskih kompanija koje posluju u Srbiji, osnovali su Japanski poslovni klub, sa ciljem da se na taj način unaprede odnosi između kompanija dveju zemalja i povežu japanske kompanije koje posluju u Srbiji.

„Jedna od prednosti ovog kluba je to što će povezivanje japanskih kompanija u Srbiji omogućiti razmenu informacija od zajedničkog interesa, kao i zajedničko istupanje u saradnji sa Vladom i društvom“, izjavio je ovom prilikom Nj.e.g. Masafumi Kuroki, ambasador Japana u Republici Srbiji.

Klubom će predsedavati g. Goran Pekez iz kompanije „Japan Tobacco International“ (JTI), a zamenik će mu biti g. Nebojša Bjelotomić iz kompanije „Fujitsu“. Klub će deliti poslovne informacije sa postojećim i potencijalnim japanskim investitorima, i biti posrednik u razgovorima sa Vladom Republike Srbije o izazovima koje nameće poslovno okruženje.

„Japanske kompanije su puno uložile u Srbiju, i okupljanje ove grupe omogućiće uspešnije poslovanje naših kompanija, i podstaknuti druge potencijalne japanske investitore da dođu u Srbiju“, rekao je g. Pekez.

Specijalni gosti na događaju bili su direktor Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Republike Srbije, g. Siniša Nadbantić, i njegov zamenik, g. Dragan Sikimić, koji su predstavili mogućnosti podrške NSZ japanskim investitorima u pronalaženju i zapošljavanju efikasne i kvalifikovane radne snage.

Članovi Japanskog kluba su (po azbučnom redu): „Astelas“, „Fujitsu“, „Itochu“, „Japan Tobacco International“, „Mitsubishi Corporation“, „Panasonic“, „Sony“, „Takeda“ i „Toyota“.

0