U okviru projekta Evropske unije „EUTEKA – EU u vašoj biblioteci“ raspisan je konkurs za četvrtu generaciju polaznika „Evropske škole debate“ koja će se realizovati od kraja oktobra 2017. do februara 2018. godine u Nišu.

Konkurs je namenjen isključivo srednjoškolcima i studentima, a upis je otvoren je do 20. oktobra. Prijave se vrše popunjavanjem online formulara. 

Polaznici škole će pohađati radionice o veštini debatovanja, argumentaciji i javnom nastupu, funkcionisanju Evropske unije, evropskim institucijama i procesu EU integracija. Radionice će se održavati subotom.

Predavači će biti treneri debatnih veština i najbolji učesnici debatnih takmičenja u Srbiji, kao i članovi Tima Evropa,  mreže nacionalnih eksperata na teme u vezi sa Evropskom unijom.

Troškovi putovanja za đake i studente iz drugih gradova biće pokriveni. Za maloletne polaznike programa koji budu odabrani za učešće na Evropskoj školi debate, potrebna je pismena potvrda roditelja za putovanje iz svog mesta do navedenih gradova.

Odgovore na sva pitanja i dodatne informacije možete dobiti putem mejla: skoladebate@euteka.rs ili na 063 385 129.

 

Kristina Petrović

 

0