Izvor: start.edu.rs


Imagine Cup predstavlja najveće svetsko studentsko takmičenje u tehnologijama, koje Microsoft organizuje od 2003. godine i koje okuplja više od milion studenata širom sveta. Srbija će ove godine svog predstavnika imati u 2 kategorije – Games i Innovation. U okviru dvodnevne Start konferencije (18. i 19. april) učesnici će se, kroz motivišuća predavanja, informisati o trendovima u svetu informacionih tehnologija, preduzetništva u IT-ju, elektronskog poslovanja i game development-a.

Games kategorija podrazumeva takmičenje u kreiranju video igara na Microsoft platformi. Prijavite se na start.edu.rs/prijave i pošaljite opis projekta najkasnije do 18. marta 2015. Najuspešniji timovi biće pozvani da se takmiče na Hakatonu koji predstavlja nacionalnopolufinale3. i 4. aprila 2015. godine u ICT Hub-u u Beogradu. Timovima će pomoć pružati mentori iz Mad Head Games studija. U nacionalnomfinalu 19. aprila takmičiće se tri najbolje ekipe iz polufinala.

Innovation kategorija podrazumeva razvoj aplikacija koje se fokusiraju na inovacije, poput aplikacija vezanih za društvene mreže, online kupovinu ili pretragu i slično, a koje su izrađene korišćenjem Microsoftovih alata i tehnologija. Timovi koji prođu početnu selekciju idu direktno unacionalno finale 18. aprila. Prijave za ovu kategoriju su otvorene do 9. marta nastart.edu.rs/prijave.

Sve detalje u vezi sa projektom pratite na sajtu start.edu.rs!

0