Organizacije Protecta, AzBuki, Optimum i Proaktiv organizuju otvoreni razgovor o omladinskom radu u Nišu, koji će biti održan 7. novembra od 11h u konferencijskoj sali Media i reform centra u Nišu. Ideja sastanka je da okupi organizacije, institucije i pojedinace koji se bave omladinskim radom ili rade sa mladima i za mlade.

„Rezultati više istraživanja koje je Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada (NAPOR) sprovela ukazuju na neophodnost povezivanja organizacija koje se bave omladinskim radom sa lokalnim institucijama i drugim organizacijama radi kreiranja mreže usluga koje vode ka sistemskoj brizi o mladima. Nedostatak koordinacije usluga, kao i objedinjenog informisanja mladih pokazalo se kao jedan od ključnih problema“ poručuju organizatori

Kako se navodi u pozivu, sastanak ima za cilj da  obezbedi prepoznatljivost organizacija koje kontinuirano ulažu u kvalitet svojih programa  kod lokalnih institucija i ukaže na prednosti međusektorske saradnje, odnosno na koji način zajedno možemo kreirati prostor u kome mladi mogu da rastu i razvijaju svoje potencijale kako bi postali aktivni i doprinosili zajednicama u kojima žive.

Prisutnima će se obratiti:

  • Dragana Lazarević, AzBuki
  • Biljana Bajinović, Optimum
  • Zorica Stevanović, Protecta
  • Milena Milošević, Proaktiv

Otvoreni razgovor o omladinskom radu u Nišu je deo kampanje „Omladinski rad za bolji grad“ koju sprovodi  NAPOR sa svojim članicama.

Podsetimo, Kapital magazin je u prethodnih nekoliko meseci serijalom video intervjua predstavio neke od najuspešnijih omladinskih organizacija u Nišu, koje aktivno rade sa mladima i za mlade. Snimke tih razgovora možete naći na našem zvaničnom YouTube kanalu. 


*Ovaj tekst objavljen je kao deo projekta „Aktivni mladi za bolji Pantelej“ koji realizuje Kapital magazin, a sufinansira Opština Pantelej, u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2018. godini. Kapital magazin ovim projektom želi da dodatno informiše mlade o aktivnostima u lokalnoj zajednici i podstakne ih da se društveno angažuju. 

0