Po prvi put u Srbiji, od 8. do 13. avgusta, u Donjem Milanovcu će biti održan Međunarodni festival edukativnog, kulturnog i sporstkog karaktera Danube Fun Fest.

Danube Fun Fest je festival zabavnog karaktera radi rekreacije, druženja i podsticanja sportskog duha ali i još nečega: cilj je upoznavanje sa bogatim istorijskim i kulturnim nasleđem Istočne Srbije.

Petodnevni program festivala kreće 8.avgusta u Donjem Milanovcu gde će početi druženje i upoznavanje sa lepotama  Istočne Srbije na organizovanim izletima. Prvog dana festivala ljubitelji dobre muzike moći će da poslušaju nastup New Quartet i di-džej Darkned u centru na Dunavu.

U nedelju, 9.avgusta organizovana je poseta Zavičajnom muzeju, dok će za završetak drugog dana Danube fun festa Marija Šerifović  i grupa VIS Novi Dan održati koncert u centru na Dunavu.

Za treći festivalski dan planirana je poseta Rajkovoj pećini, a posetioci će moći da uživaju u nastupu dve di-džej zvezde Dea (sa Islanda) i  Unknown, ovog puta na gradskoj plaži.

Četvrtog i petog dana  organizovaće se posete muzeju i arheološkom nalazištu Lepenski vir i Vizitorskom centru NP Đerdap. U utorak (četvrti dan) di-džejovi Garnier i Suzan Bir (iz Minhena) upotpuniće atmosferu svojim nastupom, a u sredu (peti dan) posetioce će zabavljati  Dejan Petrović, Big bend i New Quartet  u centru na Dunavu.

Poslednji dan druženja biće na plaži sa di-džejom kada se završava festival, a potom sledi povratak kućama. Od nedelje do srede biće priređen i program ,,Igre bez granica“ (kros, štafete, plivanje…) kao i sportski turniri u malom fudbalu i  odbojci na pesku. Posetioci  će imati priliku da se takmiče i u šahovskim igrama i stonom tenisu.

Organizator festivala je neprofitno i nevladino udruženje ,,Inicijativa mladih Hoću! Mogu! Donji Milanovac“. Za više informacija posetite zvanični sajt udruženja ili fb stranicu festivala.

 

Marija Trajković

0