Drugo festivalsko veče „Pod sjajem zvezda“ proteklo je uz filmove Panama i Nebo iznad nas“ .  Nakon projekcije filma Panama glumci su pozdravili nišku publiku na pozornici u Tvrđavi.

Deo glumačke postave filma „Panama“

Glumci-debitanti na filmu „PanamaSlaven Došlo i Jovana Stojiljković koji tumače glavne likove govorili su više o filmu na press-konferenciji koja je održana u ponedeljak, dan nakon projekcije filma.

Film je namenjen pre svega mlađim generacijama koje odrastaju i žive u eri interneta i globalizacije. Za nišku publiku ovo je bilo premijerno gledanje filma, a mladi glumci su svoju premijeru doživeli na Kanskom festivalu.

U svetu ubrzane komunikacije i dostupnosti informacija, mladi ne razmišljaju mnogo o svojim životima već  sve kreće da se vrti oko jedne stvari – sexa.  Dva drugara u dvadesetim godinama se takmiče oko broja devojaka sa kojim su spavali, međutim, jedan od njih dvojice  upuštajući se u vezu bez obaveza počinje da oseća posebne emocije prema Maji sa kojom je stupio u kontakt. Kako se priča okreće i šta se na kraju dogodi otkrićete u „Panami“.

Jovana Stojiljković i Slaven Došlo

Mi smo ta „digitalna generacija“ koja je vrlo blisko povezana sa internetom i dostupnošću informacija – govori Slaven  i dodaje da  imamo mogućnost da gradimo lažni ego putem društvenih mreža, i to svakako utiče na odnos među mladima i način komunikacije.

Mladi ljudi danas ulaze u odnose bez obaveza, a najgore je kada se na kraju dese emocije koje obično proizađu iz svega – ističe Jovana.

U filmu ima dosta eksplicitnih scena, međutim, glumcima – kako govore to nije bio ni najmanji problem jer su to sve prirodne stvari koje su zastupljene u svakodnevnom životu. Potrudili su se da to dočaraju što uverljivije jer je to srž samog filma.

Naziv filma „Panama“  zvuči potpuno mistično, ali ukoliko želite da otkrijete misteriju „Paname“, najbolje je da pogledate film.

U ponedeljak 24.avgusta  na repertoaru su filmovi Branio sam Mladu Bosnu i Otvoreni kavez koji će biti prikazani na Letnjoj pozornici u Tvrđavi, dok će film Isceljenje biti prikazan u bioskopu „Kupina“ od 18h.

 

Tamara Stošić

Foto: Nenad Malaga

0