Nakon četiri uspešne godine, B.A.U.K nastavlja sa organizacijom jedinstvenog festivala, koji je do sada ispratilo više od 20.000 ljudi. Posetioce očekuje besplatan prevoz, 14 sati kvalitetnog zvuka na dve festivalske bine i pregršt društveno-odgovornih aktivnosti na 14km udaljenosti od centra Niša.

Organizatori su se, kao i uvek, potrudili da ,,Bekstvo u prirodu“, jednodnevni, multimedijalni  ekološko-muzički festival protekne u najboljem redu, tako da u subotu 5. jula na Kameničkom visu od 17h na jednom od najlepših niških izletišta posetioce očekuje 14 sati muzičkog programa, Stand up popodne, REcan radionica, prodajna Upcycle izložba, Vinilizacija, sportski program i mnogobrojne ekološke aktivnosti za mlade.

Glavna zvezda ovogodišnjeg jubilarnog Bekstva na glavnom Concrete stage-u je STEVE BUG višedecenijski trendseter čija muzika daje nove definicije ukusa u svetu house i techno kulture.

Pored ovog ambasadora elektronske muzike na drugom, Forest stage-u goste dočekuje Arcadion, producent i DJ iz Londona a tu su i MADRED, poznati muzički dvojac iz Novog Sada, niške snage Funk soul brothers i BAUK DJs kao i Hardisco, Unnatural selection i MLB DJS.

Ulaz na festival je besplatan i otvoren za sve.

Cilj festival je povezivanje muzike, kulture, ekologije i društvene odgovornosti, umreženih na pravi način sa organizacijama iz privatnog, javnog i civilnog sektora.Kroz ovakve festivale afirmišu se niški stvaraoci iz svih oblasti,a otvara se i prostor za dalje kulturno delovanje. Radi se na promociji turističkih potencijala Grada Niša , ali i kvalitetnih načina za provođenje slobodnog vremena u prirodi, prevashodno kod mladih ljudi.

 

INFORMACIJE O FESTIVALU:

Datum:        Subota 5.jul – nedelja 6. Jul

Mesto:         Kamenički vis

Trajanje:       17 – 07 h

Organizator: Baza Alternativne Umetnosti i Kulture

 

MUZIČKI PROGRAM FESTIVALA:

 

CONCRETE STAGE:

STEVE BUG/ (Poker Flat, Ovum – DE), UNNATURAL SELECTION , BAUK DJs

FOREST STAGE:

ARCADION / (DC Recordings – UK) , MKDSL, DJ FLIP, X-COAST, MADRED (Live) , TJAMIL, SHINY D , FUNK SOUL BROTHERS , HARDISCO

 

 

PRATEĆI PROGRAM FESTIVALA

 

Nakon završenog BAUK meseca i uspešno realizovanih UPcycling radionice, IT dana i otvaranja skejt sezone akcijom “SK8 Exhibition” BAUK za finalnu proslavu svog jubileja priprema i prateći program. Kroz programe BAUK meseca od 5. Juna do 5 jula 2014 prošlo je preko 200 mladih nišlija.

17h – 20h        Stand up popodne  – Na glavnoj, Concrete bini tokom dnevnog programa posetioce će zabavljati stand up komičar poznat kao Tebrica…

17h – 20h        UPcycle radionica – kreativno druženje posetilaca tokom koga će svi zainteresovani moći da vide, ali i da sami naprave neke od predmeta koji kreativnom obradom od već upotrebljenih predmeta iz svakodnevnog života postaju stvari sa novom namenom. Radionica je namenjena svim uzrastima, a oni koji žele da učestvuju mogu da se direktno priključe radionici prilikom dolaska na festival.

17h – 20h        Upcycle izložba – na ovoj izložbi posetiocima festivala biće predstavljeni ukrasni i korisni predmeti nastali na radionici koja je održana u okviru BAUK meseca. Izložba je prodajnog karaktera, a sav novac koji bude prikupljen namenjen je opremanju ZOO Patrole.

17h – 20h        Imaginarijum Ljiljane Ivković –  prodajna izložba unikatnih i zanimljivih slika i instalacija nastalih od žica, delova računara, plastičnih i metalnih poklopaca… https://www.facebook.com/lifinimaginarijum?fref=ts

17h – 20h        Izložba drvenih igračaka iz Dedine radionice –  za mlade roditelje ovo je prilika da vide kako i čime deca sve mogu da se zabave i igraju. Kreativne, unikatne i zanimljive drvene igračke iz Dedine radionice jedno su od mogućih rešenja.

17h – 20h        Vinilizacija – Umrežavanje i prodaja starih ploča ex Yu prijatelja

17h – 20h Odbojka – U želji da posetiocima omoguće i rekreaciju u prirodi organizarori i Apatinska pivara za njih pripremaju mini teren na kome će svi zainteresovani moći da se zabave i razmrdaju.

 

 

 

BEZBEDNOST NA FESTIVALU

Ove godine za bezbednost posetilaca brinuće pripadnici policije Opštine Pantelej i policije grada Niša kao i pripadnici Vatrogasne službe. Ukoliko se neko od posetilaca bude osećao loše može se obratiti dežurnoj službi Hitne pomoći koja će tokom cele noći dežurati na Kameničkom visu.

Apelujemo na sve posetioce da na festival dođu organizovanim prevozom. Polasci sa parkinga kod restorana Gusar  planirani su od 16.30 sati. Sve informacije o prevozu mogu se naći na www.bauk.rs

Radi bezbedonosnih provera i sigurnosti na festival je zabranjeno unošenje hrane i pića, ali će zato posetioci Bekstva u prirodu na samom festivalu moći da kupe hranu i piće po pristupačnim cenama. Zabranjeno je unošenje oružja kao i narkotika. Za sve prekršaje prisutni posetioci samostalno će snositi odgovornost.


ORGANIZOVAN PREVOZ I PARKING

Organizatori i ovog puta misle na bezbednost pa su dodatne mere i aktivnosti posvećene unapređenju bezbednosti i problemu prevoza.

Za sve one koji žele da se opuste i ne brinu o vožnji, u saradnji sa prevoznikom Niš Ekspres A.D. organizovan je autobuski prevoz od parkinga kod restorana “Gusar” na Keju do Kameničkog visa.

Posetioci koji planiraju da na festival dođu kolima moći će da dođu samo do izletišta Dabilo. Tu će moći da ostave auto, a nakon toga na raspolaganju su im 2 mini busa koja će naizmenično voziti do Kameničkog visa.

Zbog ograničenog broja parking mesta i bezbednosti u vožnji, ORGANIZATORI APELUJU na posetioce da dođu organizovanim prevozom.

 

POVRATAK

Članovi BAUK-a se uvek trude da misle o svemu pa tako i ovog puta povratak sa Kameničkog visa nije prepušten slučaju. Fond RECAN obezbedio je besplatan prevoz ka gradu za prvih hiljadu posetilaca koji recikliraju svoju limenku na nekom od reciklaznih punktova. O terminima povratnih vožnji posetioci će moći da se informišu na Info pultu koji se nalazi na ulazu u festivalski prostor.

U cilju promocije bezbedne vožnje i odgovornog ponašanja u saobraćaju organizatori preporučuju dolazak autobusom  i poručuju LIMENKOM i RECIKLAŽOM DO BEKSTVA.

 


Darko Stojković 

 

*tekst možete pročitati i na sajtu partnera Kapital magazina –  Portal Mladi  (www.portalmladi.com/peto-bekstvo-u-prirodu-u-nisu)

0