Na petoj festivalskoj večeri prikazani su film „Ničije dete i Amanet“. Publika je bila u velikom broju, a kao glumac večeri priznanje je dobio Murić Denis – debitant u filmu „Ničije dete“.

Denis, kao mladi glumac koji se pre snimanja filma nikada time nije bavio ističe da je siguran da će nakon završetka srednje škole pokušati da upiše Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. To je ono čime bi voleo da se bavi.

Snimanje filma je bilo zabavno, ali kako ističe bilo je i dosta tehnički teških scena za snimanje, kakva je bila scena na Avali.  Svima je bilo hladno, a bili su obučeni. Možete zamisliti kako sam se ja osećao.  Bio sam bez garderobe na minus 10 stepeni.“ Međutim, to nije učinilo da on ne zavoli ovaj posao, već ga svi izazovi još više privlače.  S obzirom na to da glumi i u filmu Enklava“,  Denis ističe da mu je lakše bilo da glumu albanskog dečaka jer živi na prostoru Kosova i Metohije gde je u stalnom kontaktu sa njima.

Isidora Janković i Denis Murić

Debitantkinja na filmu i Denisova koleginica Isidora Janković  za razliku od svog kolege još nije sigurna da li će nastaviti glumačkim vodama. „Imam 17 godina, i još uvek prostora da dobro razmislim šta želim od sebe i svog života. Nisam sigurna da li će to biti gluma ili nešto drugo, ali verovatno će biti vezano za dramu.“

Niškim novinarima su se nakon toga predstavili glumci iz filma „Amanet“. Na čelu ekpe bila je Danica Maksimović koja je pored predstvaljanja samog filma istakla da je jako važno da mladi ljudi budu podržani u svom radu. „Nije čudo  što mladi odlaze iz naše zemlje kada nema ko da ih podrži i ne mogu da realizuju svoje ideje.  Velika je šteta kada neko mlad i talentovan odlazi, a toga je sve više – govori Danica.

Danica Maksimović

Milana Živanović koja glumi Višnju u filmu govori da ne treba zaboraviti male stvari kao što je na primer osmeh koji bi ona ostavila u amanet. „Ovaj film treba da služi kao opomena mladima, jer vrlo često zaboravljaju ko su i odakle potiču zarad slave, bogatstva i rada u velikim firmama.“  Dodaje još da je na snimanju scene sa Svetozarom Cvetkovićem kao partnerom bilo baš lepo, uz osmeh da će novinari odmah napraviti dobar naslov od toga. Cvele je odličan partner, ali i cela ekipa je sjajna i dosta mi je pomogola oko svega i zato vam mnogo hvala“ – završava Milana.

Milana Živanović

Pretposlednje fetivalske večeri na repertoaru su filmovi Enklava i Gorčilo“. U bioskopu „Kupina „će biti prikazan film „Talog

 

Tamara Stošić

Foto: Nenad Malaga 

0