Volonterski tim Nišvilla postoji od 2010. godine i tada ga je sačinjavalo 100 volontera. Sledeće godine  je tim brojao 250 volontera, 2012. godine 350 volontera, prethodne godine 300, a ove godine je bilo 300 volontera sa područja Srbije i 50 volontera iz dijaspore.

Do sada je kroz volonterski program Nišvilla prošlo preko 1000 volontera iz 100 različitih gradova,  iz preko 20 zemalja.

Koliko su volonteri značajni za postojanje i održanje Nišvilla govori to što je volonterski tim Nišvilla  2012. godine bio nagrađen od strane Grada Niša zlatnikom sa likom Cara Konstantina za doprinos razvoju kulture.

Ove godine su volonteri bili raspoređeni u 12 sektora i svaki sektor imao je svog team leader-a:

Pomoćnik vođe tima
Domaćin publike
Domaćin muzičara
Bubamara
Pčelica
Marketing
Press
Tehnička podrška
Logistika
Ketering služba
Radionica
Obezbeđenje

Bez volontera Nišville ne bi mogao da funkcioniše i ne bi izgledao onako kako je izgledao.

Slobodan Miljković, volonter u sektoru Ketering službe, već drugu godinu zaredom volontira na festivalu i evo šta je on rekao o Nišvillu i volonterima:

 

Ja sam volonter na Nišville jazz festivalu u sektoru ketering. Motiv prijavljivanja za Nišville mi je bio pre svega odlična muzika, druženje sa prijateljima, pošro sam učestvovao i na prošlom Nišville festivalu kao volonter, a takođe i upoznavanje novih ljudi. Pored toga motiv mi je bio i svest o pomoći Nišville zajednici. Na festivalu je atmosfera odlična kako muzička tako i između volontera, organizacija je takođe odlična, svaki sektor odlično obavlja svoj posao i nadam se da ću i sledećih godina biti u mogućnosti da učestvujem kao volonter Nišville festivala.

 

 

Anđela Laban

Foto: Nenad Stojnev (Malaga photography

Još fotografija možete naći u ovom albumu.

 

 

 


0