U duhu u kojem su protekli 49. Filmski susreti, počeo je jubilarni deseti Urban fest. Kiša opet diktira uslove. Filmove smo gledali pod kišobranima, a organizatori Urbana su planirani početak festivala morali da premeste iz Parka Svetog Save u Lutkarsko pozorište. Ipak, stiče se utisak da to nije nimalo poremetilo učesnike.

Na ovogodišnjem repertoaru biće ukupno 10 predstava studentskih pozorišta. Na otvaranju se prvo obratio Aleksandar Mihailović, umetnički direktor festivala, a onda je jubilarni Urban fest i zvanično otvorio direktor SKC-a, Miroslav Miša Jović. Pre početka glumačkog dela, na pozornici Lutkarskog pozorišta svoju tačku izvela je ekipa PK Swing.

Čast da svojom predstavom, kao domaćin, započne festival, imalo je Akademsko pozorište SKC-a iz Niša. Oni su izuzetnom izvedbom „Stend ap Serbie“ pokupili sve simpatije publike. Razdragano, raspevano, uz kombinaciju muzike i glume, sve to propraćeno dozom humora. Predstavu je režirao Vladimir Cvejić, po tekstu Jovana Jovanovića Zmaja.

 

 

Večerašnji program zatvoren je predstavom „Siroti mali hrčki“ u izvođenju novoformiranog „Varoškog pozorišta Histrion“ iz Prokuplja.

Zbog lošeg vremena, koje se očekuje i sutra, naredne dve predstave će takođe biti izvedene na daskama Lutkarskog pozorišta. Drugog dana septembra od 20:30h na programu je predstava „Ja  ili neko drugi“ u izvođenju Omladinske sekcije KUD Karadžić iz Loznice. Nakon toga, očekuje nas Dramski studio Kragujevac, sa predstavom  „Svinjograd“ .

 

 

Filip Jovanović 

0