Jubilarni 60. Međunarodni beogradski sajam knjiga, pod sloganom „Šta bi bilo da nije bilo“ biće otvoren sutra, 25.oktobra  govorom istaknutog filmskog režisera i pisca Emira Kusturice. Sajam će trajati od 25. oktobra do 1.novembra.

Svoj prostor u halama Beogradskog sajma zakupilo je oko 970 izlagača iz Srbije i inostranstva. U okviru 60. sajma knjiga biće održano mnoštvo tribina, prezentacija novih dela i književnih večeri. Dodeljuju se nagrade sajma za izdavača godine, dečiju knjigu godine, izdavački poduhvat godine i za najlepšu knjigu. Počasni gost ovogodišnjeg sajma knjiga je Ruska Federacija, čiji će štand biti postavljen na počasnom mestu u hali 2a. Na štandu počasnog gosta nalaziće se, pored proslavljenih dela klasične ruske književnosti, dela savremenih ruskih pisaca.

Organizatori kažu da su poslednje pripreme obavljene i da ih raduje velika zainteresovanost javnosti za ovogodišnji jubilarni 60. praznik knjige.

Cena pojadinačne ulaznice je 250 dinara, dok je grupna karta 150 dinara. Postoji mogućnost kupovine i porodične ulaznice za 26. i 27. oktobar koja iznosi 600 dinara. Deca do 7 godina starosti ne plaćaju ulaz.

Detaljnije informacije možete naći na zvaničnom sajtu Sajma. 

 

Dragomir Spasojević

0