Od 14. do 17. avgusta trajaće ovogodišnji internacionalni jazz festival, Nišville. Glavni program festivala počeće na Earth/Sky stage-u (Main stage-u) 14. avgusta u 19:30h.

Ovogodišnji Nišville će se paralelno održavati na nekoliko bina: Earth/Sky stage-u(Main stage-u), Open stage-u iza Galerije i Youth stage-u preko puta Paviljona 77 u Tvrđavi; Welcome stage-u kod česme na Trgu kraljice Natalije; Matine stage-u kod Kalče; Jam Session stage-u u Banovini, posle programa na Earth/Sky stage-u i na River stage-u na amfiteatru kod keja.

Celokupan muzički program ovogodišnjeg Nišvilla možete pogledati ovde

Pored muzičkog programa Nišvilla posetioci će imati priliku da posete i Movie stage ( kod Paviljona 77 u Tvrđavi) gde će se održavati projekcija muzičkih i jazz filmova. Uz to, biće organizovane izložbe novih fotografija kao i izložbe fotografija sa prethodnih Nišville festivala, izložbe tabli grafičkih novela, izložba nastajanja grafičkih tabli i ilustracija, jazz portreta, nakita i garderobe kao i pozorišne predstave. Takođe će se svakog dana održaviti i muzičke jazz radionice.

Organizatori su omogućili da se i ove godine pored Niša deo Nišvilla oseti i u drugim gradovima, pa će se pored Niša festival održati i u Beogradu, na Kolarcu, zatim u  Aranđelovcu i Vranju.

Cena karte za jedan dan je 1000 din, polukomplet 1500 din a cena karte za ceo festival je 2500 din. Karte se mogu naći u knjižarama Indigo i Delfi, Lasti Niš, Astours-u, TA Big Star-u, Travego-u, Fun travel-u i WinWin-u.

 

Anđela Laban

0