U organizaciji tima festivala „Nauk nije bauk“ i Gimnazije „Svetozar Marković“, održan je okrugli sto pod nazivom „Pokreni se za promociju nauke“. Okrugli sto je deo projekta koji tim „Nauk nije bauk“ realizuje u okviru programa „Pokreni se za budućnost“, pod pokroviteljstvom kompanije Filip Moris.

U uvodnom obraćanju, direktorka Gimnazije „Svetozar Marković“ Olga Dragojlović istakla je kao ciljeve ovog skupa prepoznavanje festivala „Nauk nije bauk“ kao zvanične manifestacije Grada Niša koja će biti finansirana iz gradskog budžeta i koja će biti uvrštena u turističku ponudu grada.

U diskusiji su učestvovali načelnik Školske uprave u Nišu Živomir Jovanović, gradski većnik za omladinu i sport Milan Pešić i Jelena Todorović, predstavnica Turističke organizacije Niša. Načelnik Jovanović obećao je podršku za ulazak festivala „Nauk nije bauk“ na listu zvaničnih manifestacija Ministarstva prosvete. Većnik Pešić je naglasio da u Gradu postoji spremnost da se, kao i do sada, podrži festival, ali i da bi trebalo razgovarati o oblicima buduće institucionalne saradnje i podrške. Jelena Todorović iz TON-a predložila je niz konkretnih oblika saradnje ove organizacije i tima „Nauk nije bauk“ i najavila da će pomoći u promociji festivala kao naučno-popularne manifestacije i turističke atrakcije.
Retrospektivu festivala i analizu ciljeva prikazali su članovi tima „Nauk nije bauk“, koji čine direktorka Gimnazije „Svetozar Marković“ Olga Dragojlović, profesorke hemije Dušica Miljković i Maja Đorđević, profesorke engleskog jezika Dušica Simić i Ivana Babović, profesorka filozofije Bojana Golubović, profesor srpskog jezika Marijan Mišić i brojni učenici.

Okrugli sto „Pokreni se za promociju nauke“ prvi je u nizu koraka ka ostvarenju ciljeva postavljenih u projektu javnog zagovaranja koji se realizuje zahvaljujući finansijskoj podršci kompanije Filip Moris.

 

Foto: Lazar Ilić

0