Naslov projekta

Kapital Magazin i Institut za pravo i finansije iz Beograda realizovali su drugi po redu seminar, ovoga puta na temu „Pisanje projekata“.

Interaktivna obuka za pisanje projekata, kroz teorijski i praktični deo približava ovu temu onim predstavnicima udruženja ili pojedincima koji nemaju puno iskustva u pisanju projekata.

Seminar je namenjen:

-Predstavnicima udruženja;
-Predstavnicima novoosnovanih organizacija civilnog društva
kojima je ova obuka neophodna;
-Samostalnim aktivistima;
-Zaposlenima u civilnom sektoru;
-Osobama koje žele da učestvuju u pisanju projekata za račun drugog.

OPIS OBUKE:

Zbog nedovoljne informisanosti javnosti o dostupnim fondovima, ali i zbog nestručnosti podnosilaca projekata, veliki je procenat neiskorišdenih fondova.
Ciljevi obuke jesu podizanje kapaciteta udruženja ili osposobljavanje pojedinaca za bolji pristup donatorskim sredstvima, kroz unapređenu saradnju sa lokalnom zajednicom, razvijanje komunikacije sa ključnim partnerima – institucijama i donatorskim organizacijama, jačanje veština lobiranja i pripreme projektne dokumentacije za konkurisanje za dodelu sredstava za potrebe finansiranja projekata.

Boško Nektarijević | BBA, MBA, međunarodni trener
Info: www.nektarijevic.com

Boško Nektarijević je diplomirao menadžment u Parizu na poslovnoj školi IFAM. Magistrirao je na Solvay Brussels School of Economics and Management, Univerziteta u Briselu i specijalizaciju završio na Harvard Univerzitetu.
Takođe je završio i brojne druge edukativne i trening programe na vodedim svetskim centrima izvrsnosti.
Godinama radi kao predavač, a radno iskustvo je gradio na različitim projektima Evropske Unije, Vlade Srbije, Evropskog Pokreta, Evropskog Integracionog Fonda, Makedonskog Instituta za Integracije, Cotrugli Business School, Biznis Akademije, ICIP-a itd.
Poslednjih deset godina pomaže liderima reformi na Balkanu da unaprede kvalitet
projekata, uticaj i rezultate. Dizajnirao je ivodio brojne treninge u Briselu i na Balkanu koje je preko 2000 polaznika ocenilo najvišim ocenama.
Trenutno radi kao izvršni direktor Balkanske Bezbednosne Mreže.

Vuk Mirčetić | Licencirani edukator i sertifikovani međunarodni trener
Info: www.vukmircetic.com

Vuk Mirčetić je licencirani edukator i sertifikovani međunarodni trener, a kao predavač radi od 2007. godine. U Institutu za pravo i finansije radi kao predavač i šef istraživačkog tima, koji je koordinirao i u čime je ime pisao primedbe na projekte koji nisu bili u skladu sa pravom. Do sada je oborio nekoliko višemilionskih projekata, kao što je na primer projekat grada Beograda za izgradnju groblja Jelezovac, vrednosti preko 16 miliona evra.
Edukuje se formalnim i neformalnim putem, sa verovanjem da je celoživotno obrazovanje danas stavka koja se mora imati. Institucije na kojima je stekao trenutna znanja su Pravni fakultet u Beogradu, Oksford Univerzitet, Ruska federalna agencija za poslove mladih u okviru Vlade Rusije, British Council, American Councils for international education, Balkan Security Network, OEBS – Misija u Srbiji, pojedina domaća ministarstva i druge. Završio je brojne obuke za pisanje projekata, kako za domaće fondove, tako i za pristupne fondove Evropske Unije, a nedavno je obučen i za pisanje projekata za najnoviji program finansiranja Evropske Unije Horizon 2020, koji je postao dostupan aplikantima januara 2014. godine.

www.kapitalmagazin.rs
redakcija@kapitalmagazin.rs