Pretposlednje večeri 49. Filmskih susreta niška publika odgledala je poslednja dva filma u takmičarskom programu. Prikazani su „Top je bio vreo“ u režiji Slobodana Skerlića i „VarvariIvana Ikića.

Nagradu za glumicu šeste večeri dobila je Anita Mančić, koja tumači ulogu Tidže u filmu „Top je bio vreo“ . Po izboru publike, laskavu nagradu za glumicu festivala dobila je Brankica Sebastijanović. Ona je veče pre toga dobila i priznanje za glumicu večeri, za ulogu Ljiljane u filmu „Kad ljubav zakasni

Saopštena su i imena dobitnika nezvaničnih nagrada. Po izboru srpske kritike FIPRESCI, priznanje za najbolju žensku ulogu pripalo je Hani Selimović, za ulogu Leni u filmu „Neposlušni“ . Žiri ove organizacije dodelio je Borisu Milivojeviću nagradu za najbolju mušku ulogu. On tumači lik Marka u filmu „Spomenik Majklu Džeksonu“ . Nagrada „Zlatna lincura“ Jahorina film festivala, dodeljena je rediteljki Mini Đukić i kompletnoj glumačkoj ekipi za film „Neposlušni

Danas je u festivalskom centru Filmskih susreta promovisan i  „Cherry’s film festival“ .  Reč je o međunarodnom festivalu filmskih škola, koji će biti održan na Oblačinskom jezeru, od 18. do 21. septembra. Više informacija o festivalu možete naći ovde. 

Večeras, u petak uveče, očekuje nas  poslednje festivalsko veče. Prvo će od 21 sat biti dodeljene i zvanične nagrade 49. Filmskih susreta, dok su nakon toga na programu dva gostujuća filma. Prvi je dokumenatrno -igrani film „Lauš“ koji se bavi istinitim životnim događajima i fenomenom ličnosti Žarka Lauševića. Festival će zatvoriti dokumentarac „Moj city, Moj Niš“ autora i producenta Olivera Paunovića.

 

Filip Jovanović 

 

Foto: Nenad Stojnev ( Malaga photography) 

 

0