U nedelju, 12. avgusta, zvanično je završen internacionalni džez festival Nišville. Na Earth/Sky stage-u publika je imala prilike da, kao i prethodnih dana, uživa uz mnogobrojne izvođače.

Veče  je obeležio nastup poznatog muzičkog sastava The Gipsy Kings, koji je privukao najveću pažnju publike. Svoj nastup počeli su negde oko ponoći, a svako prazno mesto bilo je popunjeno. Hiljade ljudi uživalo je uz poznate hitove ove grupe, koja je ispunila sva očekivanja. Oduševljenje niko nije krio, pa su tako sve vreme ispraćeni velikim aplauzom. Na kraju nastupa dodeljena im je najveća festivalska nagrada Grand Prix – statueta Šabana Bajramovića. Zajedno sa Orkestrom Feata i Nebojše Sejdića, koji im se pridružio na sceni, odsvirali su numeru Šabana Bajramovića, u čast desetogodišnjice od smrti kralja romske muzike.

,,Atmosfera je bila fantastična tokom celog festivala, a vrhunac ove, ali i prethodnih večeri svakako je nastup Gipsy Kingsa, zbog kojih smo i posetili ovogodišnji Nišvil.  Prezadovoljni smo organizacijom, izborom ovogodišnjih izvođača i sigurno ćemo doći sledeće godine’’, svoje oduševljenje podelili su zadovoljni posetioci ovogodišnjeg Nišvila.

Gipsy kings na Nišvilu - Foto: Natalija Stošić

Gipsy kings na Nišvilu – Foto: Natalija Stošić

Poslednje veče festivala zatvorio je niški bend Najda South Side Orchestra, čiji je nastup takođe privukao veliku pažnju publike koja je ostala do kraja večeri. Ural Dixie Band počeli su svoj nastup u najavljenom terminu i započeli poslednje veče festivala, a nakon njih nastupili su i Black Art Jazz Collective, litvanski sastav Kestutis Vaiginis Band, kao i kineski džezeri koje je predvodio trubač Li Xiaochuqan.

Na ostalim binama, interesovanje publike takođe je bilo veliko. Midnight Jazz Dance stage nakon ponoći ispraćen je velikom posetom ljudi, a veče su upotpunili DJ Loptica i Master Flow, koji su svoj nastup završili u ranim jutarnjim časovima.

 

Miljana Simić

0