Izvor: b92.net


 

Jedan od poznatijih aduta kompanije Microsoft, čuveni Windows Live Messenger, postaće ove jeseni i zvanično deo prošlosti, nakon što korisnici u Kini, poslednji na svetu, budu prestali da ga koriste.

Petnaestogodišnja zvezda beskrajnih dopisivanja prošle godine je ugašena u većem delu sveta. Kina je poslednja zemlja u kojoj popularni MSN Messenger funkcioniše kao takav, ali je iz Microsofta stigla vest da će i u toj zemlji ovaj proizvod biti ugašen 31. oktobra, prenosi BBC

Kao i što je bio slučaj sa ostatkom sveta, i korisnici u Kini biće “zamoljeni” da pređu na Skype, koji je Microsoft kupio 2012. za 8,5 milijardi dolara. 

MSN Messenger je dostupan kineskim korisnicima od 2005. godine, gde je beležio značajan uspeh, koji su godinama poljulali konkurentski proizvodi kineskog Tencenta, kao što je QQ Messenger. 

Windows Live Messenger i dalje beleži oko 330 miliona korisnika, a prvi put svetlost dana ugledao je 1999. godine, kada je predstavljen kao vrlo jednostavan servis za razmenu poruka. Namera Microsofta bila je da porazi tadašnje popularne servise AIM i ICQ. 

Tek kasnije sa razvojem tehnologije dodate su opcije za razmenjivanje fotografija, video poziva i brojne igre.

0