Univerzitetska biblioteka „Nikola Tesla“ i EU Info kutak Niš organizuju još jedno u nizu akademskih predavanja, a tema je zagađenje vazduha. Predavanje će održati prof. dr Marjan Ranđelović, u Svečanoj sali Univerzitetske biblioteke, u četvrtak 7. marta od 17:30h.

„Na predavanju će biti razmatrana pitanja porekla aerosoli u prirodnim i urbanim sredinama, kako čovek svojim aktivnostima doprinosi stvaranju štetnih aerosoli i kako to utiče na zdravlje ljudi. Posetioci predavanja će imati priliku da saznaju ko je odgovoran i ko vrši monitoring vazduha u našoj zemlji i kakve su mogućnosti za zaštitu zdravlja u urbanim sredinama. Ovom prilikom će se takođe govoriti o procedurama Evropske unije koje se tiču kontrole vazduha i šta naša zemlja može da nauči iz iskustva država članica EU“ poručuju organizatori

Prof. dr Marjan Ranđelović je vanredni profesor Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu, departmana za hemiju. Na tom fakultetu je stekao osnovno akademsko obrazovanje i odbranio doktorsku disertaciju. Uža stručna oblast mu je primenjena i industrijska hemija. Bio je koordinator i istraživač na velikom broju nacionalnih i međunarodnih projekata.

Prisustvo predavanju je besplatno, ali je iz organizacionih razloga potrebno prijaviti se najkasnije do 6. marta u 19 sati, na mejl officenis@euinfo.rs ili broj telefona 018/254-461.

0