Učenici srednjih škola koji su kreativni i žele da na zanimljiv način predstave odnose Srbije i Evropske unije, mogu do 21. februara da se prijave na nagradni konkurs „Evropski dnevnik

Promocija konkursa u Nišu biće održana u ponedeljak 28. januara od 12h do 13h, u Narodnoj biblioteci Stevan Sremac – Ulica Borivoja Gojkovića 9. 

Srednjoškolci svoju kreativnost mogu izraziti kroz pesmu, sliku ili aplikaciju. Ovogodišnje teme nagradnog konkursa su teme obrađene u publikaciji Evropski dnevnik 2018/2019EU i ja, EU i Srbija, Čuvajmo našu životnu sredinu, Zdravi stilovi života, Aktivno građanstvo, Prevencija nasilja.

Nagrada je sedmodnevno putovanje u jednu ili više država EU u prvoj polovini maja 2019. godine.

„Publikacija Evropski dnevnik 2018/2019, čije je ovo deveto izdanje, pokriva širok spektar informacija o Evropskoj uniji, njenim vrednostima, institucijama a poseban deo posvećen je i odnosu Srbije i EU. Publikacija je namenjena prvenstveno srednjoškolcima,  ali i profesorima i profesorkama kao pomoćno nastavno sredstvo. Neke od tema koje su obuhvaćene publikacijom jesu preduzetništvo, prava i odgovornosti, održivi razvoj, zdravlje i bezbednost kao i društvo u kojem živim“ navodi se u pozivu

Narodna biblioteka Stevan Sremac u Nišu je članica EUTEKA bibliotečke mreže – EU u vašoj biblioteci, koja ima za cilj informisanje građana o temama koje su u vezi sa EU. Više o EUTEKA mreži možete videti na www.euinfo.rs-euteka.

0