Organizacija AIESEC već duži niz godina studentima širom sveta pruža brojne mogućnosti za razvoj kroz svoje programe stručnih i volonterskih praksi: Global Volunteer, Global Entrepreneur i Global TalentStudenti u Nišu imaju priliku da 30. oktobra od 18h u Univerzitetskoj biblioteci ,,Nikola Tesla’’ prisustvuju prezentaciji praksi i upoznaju vršnjake koji su već imali ovakvo iskustvo.

„Poslednjih godina studenti sve veću pažnju poklanjaju programu Global Volunteer koji obezbeđuje multikulturalno iskustvo onima koji teže svom ličnom razvoju ali su i spremni da ostvare uticaj na svet. Program ima za cilj da na jednom mestu poveže omladinu iz različitih delova sveta, koja će udruženim snagama raditi na nekom od projekata iz oblasti edukacije, ljudskih prava, turizma, marketinga i mnogih drugih. Projekti su koncipirani tako da po završetku studenti imaju izgrađene liderske i komunikacione veštine, proširenu mrežu kontakta a pre svega iskustvo koje će pamtiti celog života“ poručuju organizatori

Kako dodaju iz AIESEC-a, Global Entrepreneur je takođe program volonterskog karaktera, a sama praksa se realizuje u start up i manjim preduzećima. Praktikant u izabranoj zemlji i kompaniji dobija svog mentora koji će biti zadužen za sam razvoj praktikanta. Ovaj program praksi pored multikulturalnog iskustva i ličnog razvoja, omogućava studentima i profesionalni razvoj. Razvoj preduzetničkog duha, radno iskustvo, rad u internacionalnom timu samo su neke od mogućnosti koje obezbeđuje ovaj program.

„Studentkinje Katarina Cenić (Global Volunteer) i Lenka Miljković (Global Entrepreneur) su šest nedelja provele na praksi, a sada nam otkrivaju kako zapravo izgleda život u inostranstvu, kako je ovo iskustvo uticalo na njih, sa kojim su se izazovima susrele u Litvaniji odnosno Austriji i zašto su odabrale upravo te zemlje“ navodi se u pozivu

Prezentacija je namenjena svim mladim ljudima koji žele da obogate svoje iskustvo. Zbog ograničenog broja mesta, neophodno je popuniti prijavni formular. 

Samo tokom prethodne godine, više od 33.500 studenata širom sveta je iskoristilo priliku volonterskih praksi.

Više informacija o samim praksama i ostalim aktivnostima AIESEC-a možete pronaći na sajtu organizacije. 


*Ovaj prilog objavljen je kao deo projekta „Aktivni mladi za bolji Pantelej“ koji realizuje Kapital magazin, a sufinansira Opština Pantelej, u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2018. godini. Kapital magazin ovim projektom želi da dodatno informiše mlade o aktivnostima u lokalnoj zajednici i podstakne ih da se društveno angažuju. 

1