Studentska organizacija AIESEC organizuje u Nišu prezentaciju volonterskih praksi u inostranstvu. Događaj  pod nazivom“Dizajniraj svoju avanturu“ će biti održan 15. oktobra od 17h u Univerzitetskoj biblioteci “Nikola Tesla” u Nišu.

AIESEC predstavlja internacionalnu studentsku organizaciju koja okuplja omladinu širom sveta i omogućuje im da razvijaju svoje liderske potencijale putem programa stručnih i volonterskih praksi: Global Volunteer, Global Talent i Global Entreprenuer.

„U proteklim godinama mlade sve više interesuje program Global Volunteer, koji u trajanju od šest do osam nedelja pruža mogućnost za putovanje u preko 120 zemalja sveta, tako i mogućnost da steknu nova znanja, upoznaju različite kulture i rade u internacionalnom okruženju“ kažu organizatori.

Kako dodaju, program ima za cilj povezivanje mladih iz različitih delova sveta kako bi zajedno radili na nekom od društveno-odgovornih projekata iz oblasti edukacije, ljudskih prava, marketinga, turizma i mnogih drugih. Ovog puta će samom događaju prisustvovati volonteri koji su ovo leto proveli u inostranstvu, i koji će sa svim zainteresovanima podeliti svoje utiske i iskustvo sa prakse.

Ukoliko ste zainteresovani i želite čuti kako je Global Volonteer uticao na mlade ljude, kako je izgledao njihov boravak u inostranstvu i kakvi su im utisci, prijavite se jer je broj mesta ograničen. PRIJAVNI FORMULAR


*Ovaj tekst nastao je kao deo projekta „Aktivni mladi za bolji Pantelej – 2019“ koji realizuje Kapital magazin, a sufinansira Opština Pantelej, u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2019. godini. Kapital magazin ovim projektom želi da dodatno informiše mlade o aktivnostima u lokalnoj zajednici i podstakne ih da se društveno angažuju.  Za sadržaj teksta odgovoran je isključivo Kapital magazin i izneti stavovi ne predstavljaju nužno stavove organa koji je sufinansirao projekat.

0