Ministarstvo prosvete i vera Republike Grčke je nedavno, u okviru bilateralnog programa, objavilo da će vlada Grčke odobriti srpskim državljanima stipendije u trajanju od 20 meseci za postdiplomske studije ili istraživanja, za akademsku 2015/2016. godinu, kao i pet stipendija za pohađanje letnjeg seminara grčkog jezika i kulture tokom leta 2015. godine.

Zainteresovani treba da se obrate Ministarstvu spoljnih poslova ili Ministarstvu prosvete svoje zemlje, koja su nadležna za prikupljanje zahteva kandidata za bileteralne obrazovne sporazume, izbor predloženih kandidata i dostavljanje njihove dokumentacije grčkom Ministarstvu prosvete.

Neophodno je da se predlozi nadležnih službi svake zemlje zajedno sa dokumentacijom kandidata, dostave službi zaključno sa 30. aprilom 2015.

Stipendija pokriva sve troškove (didaktičkog materijala, smeštaja, ishrane, učestvovanja u kulturnim manifestacijama), izuzev troškova puta (dolaska i povratka), koje ili snose sami stipendisti ili ih pokriva njihova država.

Izvor:  www.portalmladi.com

0