Izvor: studentskizivot.com


Program stažiranja nemačke privrede nudi mladim diplomcima i studentima iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i Srbije mogućnost obavljanja stručne prakse u trajanju od tri do šest meseci u vodećim nemačkim kompanijama. Stažisti na taj način stiču uvid u korporativnu kulturu u Nemačkoj i imaju priliku da se upoznaju sa savremenim menadžmentom i organizacijom rada.

Nakon boravka u Nemačkoj, pripravnici se vraćaju u svoju zemlju gde su u stanju da doprinesu svojim novostečenim znanjem i veštinama. Iskustvo i uspostavljeni kontakti će ojačati privredni razvoj ovih zemalja, kao i ekonomske odnose unutar regiona, ali i promovisaće bilateralne odnose sa Nemačkom.

U okviru ovog programa studenti viših semestara i mladi diplomci imaju mogućnost da u nemačkim preduzećima apsolviraju praksu u trajanju od tri do šest mjeseci. Kandidati moraju imati dodira sa privredom/finansijama, inženjerstvom/tehnikom ili informatikom, ne mogu biti stariji od 30 godina, te moraju imati vrlo dobro znanje nemačkog ili engleskog jezika.

Prijave se mogu poslati od 1. oktobra do 31. oktobra isključivo online putem web stranice: www.stipendienprogramm.org.

Na navedenoj web stranici mogu se pronaći detaljnije informacije o okvirnim uslovima programa stipendiranja. Ukoliko imate pitanja, možete se obratiti rukovodiocu programa gospođi Müller na: mueller@stipendienprogramm.org.

0