Kompozitor Rade Sklopić – Raid će 20. marta u 19:00 h  u Ustanovi kulture Parobrod održati promociju svog prvog samostalnog albuma koji nosi naziv „Little Box“.

Rade Sklopić – Raid je kompozitor i jedan od vodećih „turntablism“ didžejeva u regionu. Komponovao je muziku za predstave Klasni neprijatelj, Zajedno sami i Istraživač noćnih mora. Već deset godina sarađuje sa Marčelom i „Filterima“, a kao najveći dosadašnji uspeh izdvaja se njihov poslednji album „Napet šou“ koji je, glasovima publike, zavredeo priznanje City magazina za najbolji album godine.

Posetioci promocije će imati prilike da prisustvuju izložbi neobičnog koncepta: Svaka kompozicija sa albuma biće propraćena umetničkom fotografijom fotografkinje Ane Danilović. Pored 12 fotografija stajaće 12 mp3 plejera sa slušalicama kako bi posetioci čuli kompozicije i videli na fotografijama kako su ih autori sami doživeli.

Rade Sklopić je najavio da će promociju iskoristiti da i same posetioce pozove na kreativnost: baš kao što se i sam povezao sa fotografkinjom Anom Danilović i dizajnerom Markom Simićem, ohrabriće svoju publiku da izmašta sopstvene slike, fotografije, stihove ili priče na koje ih njegova muzika pokrene: „Ta veza je zaista organska, svi mi na izvestan način ’slušamo’ fotografije i ’gledamo’ muziku – pitanje je samo radimo li to banalno, konzumentski, tako što nas piljenje u spotove zanima više nego same pesme, ili se pak u to uključuju mašta i osećanja.”

O utiscima sa promocije albuma, čitajte u Kapital magazinu posle 20. marta.

 

Aleksandra Marković

0