Mlada spisateljica, Jovana Ristić, promovisaće novi roman u svojoj bivšoj školi, VI beogradskoj gimnaziji. Promocija knjige „Znaš ti ko sam ja?“ biće organizovana u utorak 21.aprila od 12:30h. 

Jovana Ristić, čiji je roman ušao u širi izbor za Ninovu nagradu,  ovom prilikom će govoriti o tome koje su njene uspomene iz školskih dana našle mesto u novoj knjizi.  Autorka će sa učenicima  razgovarati o dilemama mladog čoveka, po pitanju karijere, ljubavi, prijateljstva, što predstavlja i centralne teme romana. Kao i prošle godine, kada je u svojoj gimnaziji predstavila debitantski roman Devedesete u kraju“ Jovana Ristić će posetiocima  koji žele da se bave književnim stvaralaštvom dati predloge i savete.

Promocija knjige će imati i prateće aktivnosti. Najuspešniji učesnici literarnog konkursa na temu Ko smo danas, a ko ćemo biti? “ čitaće svoje radove i biće nagrađeni knjigama. Grupa „Institucija“ izvešće hip-hop numeru „Znaš ti ko sam ja?“ a  mladi  glumci iz  Edukacije Alex i Studija Centar oživeće  likove glavnih junaka knjige. 

„Znaš ti ko sam ja?“ je priča o troje drugova iz detinjstva koji zajedno sazrevaju i prolaze kroz sve probleme i uzbuđenja tog perioda. Ko je propatio, ko je koga izdao, a ko uspeo da postane neko”? 

Promocija knjige biće nastavljena i u drugim školama.

 

Filip Jovanović 

0