U četvrtak, 4. decembra od 19 časova u Narodnoj biblioteci „Stevan Sremac“, autorka Slađana Ilić će potpisivati svoju prvu zbriku priča „Ženski u sto tehnika“.

Zbirka priča „Ženski u sto tehnika“ Slađane Ilić zasniva se na tematskim osnovama važnim i tipičnim za savremeni svet u kojem se i mi, poput junaka priča, na razne načine snalazimo i ne snalazimo. I baš to snalaženje i nesnalaženje koji dovode do sudbonosnih, nekada i kobnih ishoda čine dodirne tačke čitalaca sa svetom ove knjige, ali i sa svetom kulturne tradicije i delima stvaralaca koje autorka poštuje i voli.

Služeći se različitim pripovedačkim tehnikama, ona postiže spontano kretanje kroz prošlost, sadašnjost i budućnost, koliko god da je to komplikovano i bolno.

U pričama Slađane Ilić zavodljivim igrama strasti, orgazmima, velikim, jakim ljubavima ili njihovim neminovnim i strašnim nestajanjima neprestano se nadmudruju eros i tanatos tako što junaci učvršćuju svoj identitet ili od njega nemoćni odustaju gubeći i sebe i druge zbog iskonskog nerazumevanja. Ova knjiga poziva čitaoce da se zagledaju u svoju unutrašnju golotinju i da iz te pozicije razgolite svet. Ona iz drugačije perspektive otkriva žensko. Ona je brutalno iskrena…

Slađana Ilić je rođena u Kralјevu. Diplomirala je na grupi za srpski jezik i jugoslovenske književnosti na Filozofskom fakultetu u Nišu. Magistrirala je na Filološkom fakultetu u Bogradu. Piše književnu kritiku, esejistiku, prozu, ponekad i poeziju. Objavila je knjigu ogleda o savremenoj srpskoj prozi „Nešto se ipak dogodilo“ (Agora, Zrenjanin 2005). Živi i radi u Beogradu.

0