Generalna promocija Međunarodnog letnjeg akademskog kursa IT’s all about DBase! održaće se 7. jula od 18 sati na Trgu kralja Milana.

Međunarodni letnji  akademski kurs  će trajati od 21. do 30. jula, a pored 22 odabrana studenta sa 95 evropskih univerziteta, učestvovaće i 20 studenata sa niškog univerziteta.

„Članovi BEST-a će u centru grada promovisati kurs sa ciljem da ostvare što veći broj prijava domaćih participanata. Takođe, na promociji će biti i Super radio koji će ulepšati događaj muzikom. Budući da smo ostvarili veliki broj saradnji, na samoj promociji ćemo deliti različite vaučere naših partnera“ navodi BEST, organizator kursa

Kako dodaju organizatori, na promociji će nastupiti plesni klub Galaxy, a grafiter Minja Jandrić će na licu mesta crtati zvaničnu zastavu kursa.

Letnji kurs u organizaciji lokalne grupe BEST organizuje se ove godine po jubilarni deseti put. Akademski deo kursa se sastoji od 29 sati stručnih predavanja, treninga i radionica koji se tiču baza podataka,  a predavanja će biti održana na engleskom jeziku, realizovana od strane profesora Univerziteta u Nišu, ali  i predstavnika kompanija koji se bave ovom oblašću. Pored akademskog dela, značajan segment Međunarodnog letnjeg akademskog kursa predstavlja i njegov kulturno-socijalni aspekat. Strani učesnici imaće priliku da se upoznaju sa kulturom i tradicijom našeg grada, naroda i zemlje.

Iz BEST-a ističu da je cilj ovog kursa podizanje svesti studenata grada Niša o značaju komplementarnog obrazovanja u privatnom i profesionalnom životu.

„Pored ovog, kurs za domaće participante ima i višestruku kulturnu i socijalnu korist, jer se radom na projektu u internacionalnoj sredini stiču iskustva o stvaranju zdrave okoline za razvoj novih ideja koje pomažu ne samo individualni razvoj učesnika, nego i razvoj našeg regiona i zemlje u celini“ kažu organzatori

Vesti i dešavanja o drugim događajima i radu BEST-a možete pronaći na sajtu organizacije. 

 

2