U Niškom simfonijskom orkestru će 17. maja biti održan koncert na kom će biti izvedena dela jednog od najvećih kompozitora poznog romantizma u Rusiji – Petra Iljiča Čajkovskog. Koncert počinje u 20 časova.

„Čajkovski svojom muzikom poručuje da je život pun tuge, boli, izazova, teškoća, ali i isto tako i radosti, lepota i nečeg nepredvidivog… Često je govorio da je život lep uprkos svemu. Postoji mnogo trnja, ali takođe ima i ružu na putu” navodi se u pozivu

Solista na koncertu će biti Jovan Bogosavljević, koji će se predstaviti Simfonijom br. 5 u e-mollu. Simfonija je prvi put izvedena 1888. u Sankt Petersburgu i bila je posvećena nemačkom profesoru muzike Teodoru Ave-Lalemantu.

Takođe, biće održan i Violinski koncert u d-duru, pod vođstvom dirigenta maestra Svilena Simeonova. Prvi put je izveden 1881. godine i obiluje lirskim melodijama slovenskih i ruskih narodnih pesama.

Karte se mogu kupiti na blagajni Niškog simfonijskog orkestra svakog radnog dana od 8 do 15 časova, kao i na ulazu u koncertnu salu, pred sam početak koncerta. Cena karata je 400 dinara, dok je za đake, studente i penzionere 250 dinara.

 

Milica Jočić

0