Na otvaranju 53. Filmskih susreta u Nišu, nagradu za životno delo „Pavle Vuisić“ dobiće glumac Radoš Bajić. Prestižno priznanje se svake godine dodeljuje prve večeri niškog festivala, za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem filmu.

Radoš Bajić je poznati pozorišni, televizijski i filmski glumac, scenarista i reditelj. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1976. godine. Tokom svoje karijere istakao se mnogobrojnim ulogama, a publika ga najviše pamti po ulogama Sekule, a kasnije i kao Radašina iz filma i serije „Selo gori, a baba se češlja

Nagrada „Pavle Vuisić“ se tradicionalno dodeljuje na Filmskim susretima u Nišu od 1994. godine, a prethodno je nosila naziv „Slavica“ od 1981. godine. Ovim priznanjem su nagrađivani neki od najznačajnijih glumaca i glumica koji su svojim višedecenijskim radom obeležili srpsku glumačku scenu. Prošle godine ovo prizanje pripalo je Svetlani Bojković, 2016. Lazi Ristovskom, godinu pre toga Jelisaveti Seki Sablić, a 2014. godine laureat je bio Miša Janketić.

PROGRAM 53. FILMSKIH SUSRETA 

Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma ove godine će se održati od 25. do 31. avgusta na Letnjoj pozornici u Nišu. Na repertoaru će se u zvaničnom takmičarskom programu naći 12 filmova, od čega će četiri biti premijerno prikazana. 

PROMO VIDEO FESTIVALA 

 

PRODAJA KARATA 

Kompleti karata za 53. Filmske susrete mogu se kupiti od 14. avgusta, po ceni od 2.000 dinara, na sledećim prodajnim mestima:

-Knjižara Niškog kulturnog centra „Branko Miljković“, Bulevar dr Zorana Đinđića 37; od 9 do 21 sat radnim danima i od 9 do 14 sati subotom
-Obrenovićeva ulica, ispred bioskopa „Vilin grad“ od 12 do 19 sati svakog dana 

Ukoliko do početka festivala ne budu prodati svi kompleti karata, u prodaji će se po ceni od 400 dinara naći i pojedinačne (dnevne) ulaznice.

1