Najkreativnije takmičenje u žvrljanju, Red Bull Doodle Art, tokom maja i juna biće održano i u Srbiji.  Pobednik će imati priliku da predstavi našu zemlju na svetskoj izložbiod 24. do 26. oktobra ove godine u Kejp Taunu u Južnoj Africi. Internacionalni pobednik dobiće mogućnost ekskluzivne saradnje u oblasti dizajna sa Red Bull-om.

Da biste učestvovali na takmičenju potrebno je da „nažvrljate“ nešto, a zatim postavite svoj rad na www.redbulldoodleart.com do 30. maja, nakog čega počinje glasanje. Po završetku kokursa 8. juna biće izabrano 20 finalista čiji će radovi biti prikazani na izložbi u vidu revije, a modeli će nositi garderobu inspirisanu žvrljotinama finalista. 17. juna u Supermarketu u Beogradu žiri, u sastavu profesora Marka Ladušića, kreatorke Svetlane Proković i vizuelnog umetnika Saše Tkačenka, proglasiće pobednika.

 

Ove godine Red Bull Doodle Art obuhvata čak 40 zemalja i po prvi put kulminira globalnom izložbom na kojoj će biti predstavljeni radovi iz celog sveta. Pored putovanja u Kejp Taun, pobednik osvaja i vredne Samsung uređaje, a nagrade su obezbeđene i za 2. i 3. mesto.

 

 Jovana Krstić

0