U ovoj bioskopskoj nedelji Kupina će pored standardnih projekcija, koje su i prethodno bile na repertoaru,  prikazati i tri nova ostvarenja: Toma Palčić i čarobno ogledalce, Žabac Kreka i Šifra U.n.c.l.e .  Prikazivaće se i drugi ciklus norveških ostvarenja.

Toma Palčić i čarobno ogledalce je  animirani film u kojem hrabri Toma Palčić kreće u avanturu svog života, s ciljem da oslobodi kraljevstvo od čarolije i osvoji ruku lepe princeze. Toma Palčić je sin siromašnog farmera, i s namerom da prehrani porodicu slučajno pronalazi čarobno ogledalce. To ogledalce otkriva mu ljubav njegovog života: princezu od Orliona. Toma Palčić će učiniti sve samo da osvoji svoju princezu. U sinhronizaciji ovog ostvarenja iz 2014. godine učestvovali su: Milan Antonić, Nikola Bulatović, Milan Bosiljčić, Dragan Vujić, Uroš Atanacković i drugi. Termin prikazivanja je 12:00h, a cena ulaznice je 260 dinara. U ponedeljak cena iznosi 200 dinara.

Akcioni triler Šifra U.n.c.l.e. je američko ostvarenje u kojem se američki i ruski špijun udružuju da bi se izborili sa misterioznom kriminalnom organizacijom koja pokušava da nabavi nuklearno oružje. Akcija koja se spaja sa humorom može se pogledati od 20:30h, a u letnjem bioskopu od 22:15h. Cena je 260 dinara, dok će u ponedeljak biti 200 dinara.

Kupina će prikazivati i ostvarenje Žabac Kreka, sinhronizovani film koji kao prošlogodišnje ostvarenje u fokusu predstavlja žabu koja ima krizu identiteta i zove se Kreka. Kreka za razliku od ostalih žaba mrzi da skače i ima averziju prema vodi. On se stalno preispituje o životu udružen sa letećom vevericom. Oni će se zajedno uputiti u potrazi za istinom, da bi pronašli Krekovo pravo mesto u ovom svetu. Najuzbudljiviju skakutavu avanturu dvoje prijatelja možete pogledati u terminu od 15:00h. Cena karte je 260 dinara, u ponedeljak 200 dinara.

Poklon je triler koji govori o mladom bračnom paru Sajmonu i Robin. Život i brak teku im po planu, ali jednog dana u grad se vraća Sajmonov poznanik iz srednje škole. Nakon naizgled slučajnog susreta njih dvojice, počinje da se otkriva tajna stara skoro 20 godina. Poklon se može pogledati od 22:30h. Ulaznica košta 260 dinara, dok će u ponedeljak biti 200 dinara.

 

U Kupinu ove nedelje dolazi Nemoguća misija sa podnaslovom ,,Otpadnička nacija’’. Kroz drugi nastavak Nemoguće misije vodi nas Tom Kruz, koji tumači lik Itana Hanta. On će morati da se izbori sa  nevoljama na koje nailazi, ali ne samo fizičkim već  i emotivnim. Pritom, Hant će proveriti lojalnost svoje ekipe, sopstvenu izdržljivost ali i planove špijunke koja mu je spasila život. Posetioci mogu  pogledati ovaj akcioni film u terminu od 18:15h, a u bioskopu na otvorenom termin je od 20:00h. Cena ulaznica košta  260 dinara, a u ponedeljak 200 dinara.

Planetarno popularni  Malci 3D (The Minions) mogu se pogledati  u terminu od 16:30h. Počeli kao jednoćelijski žuti organizmi Malci su se razvijali vekovima ali su uvek služili najgroznijim gospodarima. Kada ostanu bez  zlog šefa, Malac Kevin će uz pomoć tinejdžera Stjuarta i dražesnog Boba pokušati da pronađe novog gazdu. Kevin, Stjuart i Bob krenuće u pravu avanturu, dok se ne pojavi potencijalna gospodarica Skarlet O’Pakić (Dubravka Mijatović). Skarlet je prvi najveći ženski zlikovac koja će se u Njujorku susresti sa najvećim izazovom: spasiti Malce od istrebljenja. Ovu sinhronizovanu pustolovinu Malaca možete pogledati po ceni od  350 dinara. U ponedeljak cena karte iznosi 280 dinara.

Drugi ciklus norveških filmova ove bioskopske nedelje donosi sledeća ostvarenja:

od 12:00h Rafiki: Tri prijatelja Džuli, Met i Najša uživaju u prvom snegu u selu. Klinci se raduju prazničnoj atmosferi, Božiću i grudvanju.

od 14:00h The Kautokeino rebellion: Samiji i irvasi vekovima su stanovnici severne Skandinavije. Međutim, polovinom 19.veka u njihov svakodnevni život ulazi modernizacija koja donosi: alkohol, religijska, tradicionalna i druga pravila. Samiji postaju žrtve svog poretka ne odustajući od njega, sve dok se njihove žene ne pobune protiv toga.

od 16:00h Vegas: Priča o neobičnom prijateljstvu Tomasa, Mariane i Terjea. Troje tinejdžera ostaju bez ikakvih izbora u svojim životima. Zajedno odlučuju da se otisnu na putovanje na kojem upoznaju ljubav, mržnju i vernost.

od 18:00h Upperdog: U fokusu je ponovni susret brata i sestre koji su bili razdvojeni. Njih su usvojile različite porodice koje su različite socijalne strukture.

od 20:00h The Orange Girl: Dva mladića pokušavaju na različite načine da pronađu pravu ljubav.

od 22:00h Limbo: Radnja filma smeštena je u Port-ov-spejn, glavni grad Trinidada. Vreme dešavanja je tokom sedamdesetih godina prošlog veka, a prati priču Sonje i njeno dvoje dece. Ona sa decom napušta Oslo i odlazi da živi sa suprugom Džoom, koji na Trinidadu radi kao rudarski inženjer.

Ostvarenja iz norveškog ciklusa biće prikazana u velikoj sali Kupine, a karte za projekcije mogu se besplatno podići na biletarnici ukoliko su dobijene od strane bioskopa, preko zvanične fb stranice ili aplikacije Cooltura.

Jedanaestogodišnja Rajli glavni je lik u sinhronizovanom američkom filmu U mojoj glavi 3D, koji stiže u terminu od 13:15h. U njenom kontrolnom centru uma nalazi se pet emocija koje vredno rade: radost koja se stara da devojčica bude srećna, strah koji se brine o bezbednosti, gađenje koje sprečava Rajli da se otruje – fizički i duhovno, bes da sve bude pošteno i tuga za koju nije sigurna koja je njega uloga. Kada se njena porodica preseli u drugi grad, njene emocije će pokušati da joj pomognu da prevaziđe ovu tešku promenu. Cena ulaznice je 350 dinara, a u ponedeljak iznosi  280 dinara.

U okviru 50. Filmskih susreta, kao prateći program festivala Kupina će prikazati tri domaća ostvarenja:

Ponedeljak, 24.avgust: Isceljenje

Utorak, 25.avgust: Talog

Sreda, 26.avgust : Travelator

Termin prikazivanja za sva tri filma je od 18:00h, a ulaz je besplatan.

Za ostale informacije posetite sajt Kupine.

 

Marija Trajković

0