Na repertoaru biskopa Kupina od 25.juna do 1.jula pored standardnih ostvarenja, koja su emitovana u prethodnom periodu, biće prikazan američki sinhronizovani film Ted 2, kao i dve epizode Crne serije iz francuskog filmskog karavana: Zločin i misterije. Osim redovnog prikazivanja svetskih ostvarenja u bioskopu, ljubitelji filmova moći će da prate ove nedelje tri projekcije i na bioskopskom platnu na otvorenom.

Filmskim ostvarenjem iz 2012. godine Kon-Tiki  u četvrtak od 20:30h biće otvoren letnji bioskop dvorištu Univerziteta (Banovina). Kon-Tiki je priča o legendarnom istraživaču Thoru Heierdalu i njegovih epskih 4.300 milja koje je prešao preko Pacifika na splavu 1947. Ako želite da saznate koji ga je motiv naterao da toliko proputujete ne propustite projekciju. Ovo ostvarenje posetioci imaju priliku da pogledaju u četvrtak od 20:30h, u letnjem bioskopu.

Sinhronizovana komedija Ted  vraća se u bioskop drugim nastavkom, koji se može pogledati u terminu od 21:30h. Cena ulaznice je 260 dinara. Za dane vikenda i u ponedeljak i utorak, u letnjem bioskopu biće prikazan u terminima od 21:00 i 23:00h. Cena je 260 dinara, dok će u ponedeljak biti 200 dinara. U drugom nastavku popularne komedije vraća se Set Mekfarlan kao scenarista i reditelj, a pozajmljuje i glas glavnom liku. Pored njega pojavljuje se i Mark Valberg.

Terminator – Genisis 3D je uzbudljiva akcija koja počinje kada Džon Konor, vođa pokreta otpora ljudi, pošalje svog narednika Kajla Risa nazad u 1984. godinu da zaštiti Saru Konor. Ris će imati zadatak i da odbrani budućnost, ali zbog pukotine u vremenskom toku on će se naći u novoj, ali nepoznatoj verziji prošlosti. Na tom putovanju kroz vreme on se susreće sa  opasnim neprijateljem zvanim Čuvar. Ova naučna fantastika sa Arnoldom Švarcenegerom u jednoj od uloga, stiže u letnji bioskop od 1.jula u terminu od 21:30h. Cena karte je 350 dinara.

Crna serija iz francuskog ciklusa Zločin i misterije donosi dve epizode  Zar ubijaju i disk-džokeje i Kada grad ujeda. Prva epizoda snimljena je prema delu Didija Denenksa, a u fokusu priče je Krista, medicinska sestra, koja vodi emisiju o osuđenicima za jednu parisku stanicu. Manu je zatvorenik osuđen na mnogo godina, ali pristaje da odradi posao za policiju: da infiltrira u stanicu. Međutim, direktor stanice je Nes, čovek povezan sa kriminalnom grupom. Kristi i Manu se zaljubljuju, ali priča se dodatno komplikuje… Druga epizoda prema delu Marka Vilara bavi se mladom Sarom, koja došavši u Pariz, upoznaje svog idola slikara Baskijata. Ceo njen život je slikarstvo, ali sada saznaje da je njena rođaka Zina ubijena, Sara odlučuje da promeni život iz korena… Ovo filmsko ostvarenje je na repertoaru u utorak od 19:00h, a cena ulaznice je 100 dinara (gratis kokice).

Treći nastavak dugo očekivanog Sveta iz doba Jure snimljen u 3D tehnici može se pogledati u terminima od 13:15 i 19:15h. Za dane vikenda prikazivaće se u terminu i od 13:15h. Stiven Spilberg kao izvršni producent i Kolin Trevorov kao režiser donose uzbudljivu akcionu avanturu koja se dešava na ostrvu Isla Nublar. Karte su u prodaji od 350 dinara, za ponedeljak cena je 280 dinara.

Jedanaestogodišnja Rajli glavni je lik u sinhronizovanom američkom filmu U mojoj glavi, koji stiže u terminu od od 11:30, 15:30, 17:30h. Za dane vikenda može se pogledati u terminima i od 11:30 i 12:30h. U njenom kontrolnom centru uma nalazi se pet emocija koje vredno rade: radost koja se stara da devojčica bude srećna, strah koji se brine o bezbednosti, gađenje koje sprečava Rajli da se otruje – fizički i duhovno, bes da sve bude pošteno i tuga za koju nije sigurna koja je njega uloga. Kada se njena porodica preseli u drugi grad, njene emocije će pokušati da joj pomognu da prevaziđe ovu tešku promenu. Cena ulaznice je 350 dinara, a u ponedeljak iznosi 280 dinara.

 

Više informacija možete naći na sajtu bioskopa Kupina.

 

Marija Trajković

0