Bioskop Kupina predstaviće ove nedelje tri nova ostvarenja: Sve što želiš, Hitman: Agent 47 Zmajevo gnezdo: Zora ratnika.  Prikazivaće se i drugi ciklus norveških ostvarenja.

Zmajevo gnezdo: Zora ratnika dolazi u Kupinu kao animirana adaptacija popularnog MMORPG iz ’’Shanda’’ u režiji Bila Bordena. Boginja Altea stvorila je divan svet u harmoniji i prosperitetu, pod zaštitom dva mistična zmaja. Zbog toga ona je probudila zavist u svetu bogova. Da  li su zli neprijatelji uspeli da unište Altein svet i stvore haos možete pogledati u terminima od 11:30 i 17:30h, po ceni od 350 dinara. U ponedeljak je termin prikazivanja i od 13:45h, a cena je 280 dinara.

Sve što poželiš je komedija o Nilu Klarku, nastavniku koji će iznenada otkriti da poseduje magične moći. On jednim pokretom ruke može da učini šta god poželi. Jedini problem jeste da izgovori prave reči i da zna tačno šta želi. U jednom periodu će morati da donese ozbiljnu odluku u svom životu: koga da izabere između devojke i psa. Ovu komediju možete pogledati u terminu od 19:00h, po ceni od 260 dinara, dok će u ponedeljak biti 200 dinara.

Hitman: Agent 47 još jedna adaptacija video igre stiže u terminu od 20:30h, dok će u ponedeljak termin biti i od 21:30h. Akcioni film zasnovan je na najprodavanijoj video igrici koja u fokusu priče ima elitnog ubicu. On je poznat po tetovaži na vratu koju čini bar kod. Ubici je sad najnoviji cilj da ubije mladu ženu koja je u bekstvu od moćnih tajnih snaga. Ova uzbudljiva misija agenta 47 može se pogledati  u bioskopu na otvorenom od 22:00h. Cena ulaznice je 260 dinara, u ponedeljak je cena 200 dinara.

Toma Palčić i čarobno ogledalce je  animirani film u kojem hrabri Toma Palčić kreće u avanturu svog života, s ciljem da oslobodi kraljevstvo od čarolije i osvoji ruku lepe princeze. Toma Palčić je sin siromašnog farmera, i s namerom da prehrani porodicu slučajno pronalazi čarobno ogledalce. To ogledalce otkriva mu ljubav njegovog života: princezu od Orliona. Toma Palčić će učiniti sve samo da osvoji svoju princezu. U sinhronizaciji ovog ostvarenja iz 2014. godine učestvovali su: Milan Antonić, Nikola Bulatović, Milan Bosiljčić, Dragan Vujić, Uroš Atanacković i drugi. Termin prikazivanja je 14:15h, a cena ulaznice je 260 dinara. U ponedeljak cena iznosi 200 dinara.

Akcioni triler Šifra U.n.c.l.e. je američko ostvarenje u kojem se američki i ruski špijun udružuju da bi se izborili sa misterioznom kriminalnom organizacijom koja pokušava da nabavi nuklearno oružje. Akcija koja se spaja sa humorom može se pogledati od 19:30h, a u letnjem bioskopu od 20:00h. Cena je u iznosu od 260 dinara, dok će u ponedeljak biti 200 dinara.

Kupina će prikazati i ostvarenje Žabac Kreka, sinhronizovani film koji kao prošlogodišnje ostvarenje u fokusu predstavlja žabu koja ima krizu identiteta i zove se Kreka. Kreka za razliku od ostalih žaba mrzi da skače i ima averziju prema vodi. On se stalno preispituje o životu udružen sa letećom vevericom. Oni će se zajedno uputiti u potragu za istinom, da bi pronašli Krekovo pravo mesto u ovom svetu. Najuzbudljiviju skakutavu avanturu dvoje prijatelja možete pogledati u terminu od 15:00h. Cena karte je 260 dinara, u ponedeljak 200 dinara.

Poklon je triler koji govori o mladom bračnom paru Sajmonu i Robin. Život i brak teku im po planu, ali jednog dana u grad se vraća Sajmonov poznanik iz srednje škole. Nakon naizgled slučajnog susreta njih dvojice, počinje da se otkriva tajna stara skoro 20 godina. Poklon se može pogledati od 22:30h. Ulaznica košta 260 dinara, dok će u ponedeljak biti 200 dinara.

Planetarno popularni  Malci 3D (The Minions) mogu se pogledati  u terminu od 15:45h. U ponedeljak će termini prikazivanja biti i od 12:00 i 17:45h. Počeli kao jednoćelijski žuti organizmi Malci su se razvijali vekovima ali su uvek služili najgroznijim gospodarima. Kada ostanu bez  zlog šefa, Malac Kevin će uz pomoć tinejdžera Stjuarta i dražesnog Boba pokušati da pronađe novog gazdu. Kevin, Stjuart i Bob krenuću u pravu avanturu, dok se ne pojavi potencijalna gospodarica Skarlet O’Pakić (Dubravka Mijatović). Skarlet je prvi najveći ženski zlikovac koja će se u Njujorku susresti sa najvećim izazovom: spasiti Malce od istrebljenja. Ovu sinhronizovanu pustolovinu Malaca možete pogledati po ceni od  350 dinara. U ponedeljak cena karte iznosi 280 dinara.

Iz ciklusa norveških filmova ove bioskopske nedelje očekuju nas sledeći filmovi:

od 12:00h Rafiki: Tri prijatelja Džuli, Met i Najša uživaju u prvom snegu u selu. Klinci se raduju prazničnoj atmosferi, Božiću i grudvanju.

od 14:00h The Kautokeino rebellion: Samiji i irvasi vekovima su stanovnici severne Skandinavije. Međutim, polovinom 19.veka u njihov svakodnevni život ulazi modernizacija koja donosi: alkohol, religijska, tradicionalna i druga pravila. Samiji postaju žrtve svog poretka ne odustajući od njega, sve dok se njihove žene ne pobune protiv toga.

od 16:00h Vegas: Priča o neobičnom prijateljstvu Tomasa, Mariane i Terjea. Troje tinejdžera ostaju bez ikakvih izbora u svojim životima. Zajedno odlučuju da se otisnu na putovanje na kojem upoznaju ljubav, mržnju i vernost.

od 18:00h Upperdog: U fokusu je ponovni susret brata i sestre koji su bili razdvojeni. Njih su usvojile različite porodice koje su različite socijalne strukture.

od 20:00h The Orange Girl: Dva mladića pokušavaju na različite načine da pronađu pravu ljubav.

od 22:00h Limbo: Radnja filma smeštena je u Port-ov-spejn, glavni grad Trinidada. Vreme dešavanja je tokom sedamdesetih godina prošlog veka, a prati priču Sonje i njeno dvoje dece. Ona sa decom napušta Oslo i odlazi da živi sa suprugom Džoom, koji na Trinidadu radi kao rudarski inženjer.

Ostvarenja iz norveškog ciklusa biće prikazana u velikoj sali Kupine, a karte za projekcije mogu se besplatno podići na biletarnici ukoliko su dobijene od strane bioskopa, preko zvanične fb stranice ili aplikacije Cooltura.

Jedanaestogodišnja Rajli glavni je lik u sinhronizovanom američkom filmu U mojoj glavi 3D, koji stiže u terminu od 12:30h, dok će u ponedeljak termin prikazivanja biti i u 16:00h, a u utorak i od 14:00h. U njenom kontrolnom centru uma nalaze se pet emocija koje vredno rade: radost koja se stara da devojčica bude srećna, strah koji se brine o bezbednosti, gađenje koje sprečava Rajli da se otruje – fizički i duhovno, bes da sve bude pošteno i tuga za koju nije sigurna koja je njega uloga. Kada se njena porodica preseli u drugi grad, njene emocije će pokušati da joj pomognu da prevaziđe ovu tešku promenu. Cena ulaznice je 350 dinara, a u ponedeljak iznosi  280 dinara.

Za ostale informacije posetite sajt Kupine.

 

Marija Trajković

 

0