Udruženje Mladi ambasadori će u periodu od 29. novembra do 3. decembra po četvrti put u Nišu organizovati  Konferenciju kreativnih industrija – KreNIkoja će okupiti međunarodne eksperte iz ove oblasti. Konferencija će biti održana u Oficirskom domu u Nišu, a konkurs za prijavljivanje polaznika otvoren je do 15. novembra.

Poziv je otvoren za sve mlade ljude koji se bave nekom od oblasti kreativnih industrija i to arhitekturom, dizajnom, advertajzingom, informacionim tehnologijama, multimedijima i menadžmentom u kreativnim industrijama. Prijave se mogu naći na sajtu www.kreni.org

Tema ovogodišnje konferencije je “Digitalizacija kulturnog nasleđa”. Neki od predavača na konferenciji biće Adam Frampton, arhitekta iz Njujorka i profesor sa Kolumbija Univerziteta, Francesko Rotondo, profesor sa Univerziteta u Bariju, Magdalena Latajade, menadžer u sektoru za kulturu grada Arla i menadžer projekta Museomix, Daniel Bernhard, direktor multimedijalnog studija „Grimmbabies Filmproduktion” u Austriji, Ivan Bjelajac, predsednik Serbian Blockchain Initiative, Predrag Babović, ekseprt za digitalni marketing Erste banke, Dimitrije Tadić, rukovodilac Deska Kreativna Evropa.

KreNI 4 – promo video 

„Mladi ljudi sa početnim iskustvom u nekoj od oblasti kreativnih industrija radiće sa najboljim međunarodnim i domaćim ekspertima na razvoju svojih ideja koje doprinose rešavanju društvenih problema u Nišu“ poručuju organizatori

Zemlja domaćin četvrte KreNI konferencije je Austrija i tokom događaja će u okviru austrijskog kutka biti prikazani dobri primeri digitalizacije kulturnog nasleđa u Austriji.

KreNI konferenciju organizuju Mladi ambasadori uz podršku Austrijske ambasade i Austrijskog kulturnog foruma, Grada Niša, Ambasade SAD-a u Srbiji, Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, EU info kutka, Erste banke, Ambasade Francuske i Francuskog instituta u Nišu, Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu.

Konferencija je deo programa obeležavanja Evropske godine kulturnog nasleđa. Prijavni formular za učešće, kao i detaljnije informacije o događaju, mogu se naći na sajtu KreNI. 

Najzanimljivije momente sa prošlogodišnje konferencije pogledajte na snimku ispod.


*Ovaj prilog objavljen je kao deo projekta „Aktivni mladi za bolji Pantelej“ koji realizuje Kapital magazin, a sufinansira Opština Pantelej, u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2018. godini. Kapital magazin ovim projektom želi da dodatno informiše mlade o aktivnostima u lokalnoj zajednici i podstakne ih da se društveno angažuju. 

0