U holu Ekonomskog fakulteta 10.oktobra (16-19h), na dan obeležavanja Svetskog dana mentalnog zdravlja, Psihološko savetovalište za studente u saradnji sa Studentskim kulturnim centrom organizuje Sajam mentalnog zdravlja, pod sloganom ,,Aktiviraj vijuge, pokreni telo, nahrani dušu“.

Koncept Sajma mentalnog zdravlja zasnovan je na ideji svakodnevnih mogućnosti koje možemo iskoristiti za očuvanje sopstvenog mentalnog zdravlja i prevenciju mnogih problema i poremećaja u stresnoj današnjici.

,,Kroz aktivnosti koje su ponuđene na Sajmu mentalnog zdravlja i kroz interakciju sa volonterima Savetovališta i informisanje možemo da ponudimo mladima izbor kako da svoje slobodno vreme učine kvalitetnim, kako da ga konstruktivno iskoriste, a da sve to pozitivno utiče na njihovo mentalno zdravlje”, navode članovi Psihološkog savetovališta.

Volonteri naglašavaju želju da pokrenu mlade da iskoriste svoje potencijale i da se aktiviraju. Na sajmu će biti predstavljeni različiti načini za psiho-fizičko aktiviranje mladih, zatim mogućnosti za aktiviranje u društvenoj zajednici, tako da će mladi moći da pronađu ono što je u skladu sa njihovim interesovanjima.

Organizatorima iz Savetovališta i SKC-a, u promovisanju prevencije mentalnog zdravlja priključiće se i Škola kreativnog pisanja, NVO Proaktiv Niš, Američki kutak, Parlament gimanzije ,,Bora Stanković“, Plesni klub ,,Swing“, Fitnes centar ,,Strongmen“, Joga centar ,,Equilibrium“, Centar za obuku Krav Maga Global Srbija, Akademsko pozorište Studentskog kulturnog centra, Kvartet i duo Corona, studenti fakulteta umetnosti, Marijin kreativni kutak, Savetovalište Univerziteta u Bijeljini, Psihosfera Centar Niš  i Grupa za prevenciju bolesti zavisnosti.

Na štandu Savetovališta, između ostalog biće predstavljena i njihova besplatna Android aplikacija, koju možete preuzeti na ovom linku.

 

Darko Stojković 

0