Tradicionalni događaj „Sat za našu planetu“ ove godine će u Nišu biti održan 30. marta od 19h do 22h, u pešačkoj zoni na Trga kralja Milana – na početku tvrđavskog mosta. Prema programu, u vremenskom intervalu od 20:30 do 21:30 će se isključiti svetla i upaliti sveće kako bi se ukazalo na značaj očuvanja planete i održivog korišćenja energije.

Biološko društvo „dr Sava Petrović“ iz Niša u saradnji sa opštinom Medijana i Zavodom za zaštitu prirode Srbije (Kancelarija u Nišu) organizuje program koji će biti ispunjen nastupima plesačkih grupa iz Niša, školskim predstavama, kratkim muzičkim nastupima, projekcijama kratkih filmova o zaštiti prirode i mnogim drugim aktivnostima.

„Earth hour“ ili „Sat za našu planetu“ je pokrenut u Sidneju 2007. godine i najveći je svetski pokret za zaštitu životne sredine koji inspiriše milione ljudi širom sveta da preduzmu aktivne mere za spas naše planete i prirode. Protekle decenije, WWF (Svetska fondacija za prirodu) je kroz akciju „Sat za našu planetu“ doprinela vidljivosti teme klimatskih promena i njihovih posledica. Ove godine, pod sloganom „Poveži se sa planetom“ (#connect2earth), akcija će se održati u subotu 30. marta, kada će simbolično isključivanje svetla na sat vremena, od 20:30 do 21:30, ukazati na neophodnost očuvanja planete. Biološko društvo „dr Sava Petrović“ iz Niša nekoliko godina unazad podržava ovu akciju i doprinosi širenju svesti o zaštiti planete i prirode.

Kako najavljuju organizatori u Nišu, uskoro će biti poznat i saopšten detaljniji program manifestacije.

 

0