Proslavljena glumica Seka Sablić dobitnica je ovogodišnje nagrade „Pavle Vuisić“ . Priznanje će svečano biti uručeno 22.avgusta, na otvaranju jubilarnih 50.Filmskih susreta u Nišu. 

Odluku da ova prestižna nagrada pripadne Seki Sablić doneo je tročlani žiri, sastavljen od prethodnih laureata – Marka Nikolića, Petra Božovića i Mihaila Janketića.

Svojom specifičnom glumačkom nijansom, neponovljivim šarmom i sugestivnošću likova koje je tumačila na filmu i televiziji u više nego bogatoj karijeri, sasvim zasluženo ulazi u red laureata nagrade koja nosi ime velikana srpske kinematografije – ističe se u obrazloženju žirija

Seki Sablić će ovo biti drugo zvanično priznanje na festivalu  u Nišu, pošto je 2007.godine zajedno sa Nikolom Simićem dobila nagradu za glumački par godine. U dosadašnjoj karijeri poznata glumica bila je nagrađivana najvišim priznanjima – „Zlatna arena“ , statueta „Zlatni ćuran“ , „Žanka Stokić“ , „Dobričin prsten“ , „Ljubinka Bobić“ …

Priznanje „Pavle Vuisić“ je nagrada za životno delo, koju umetnik dobija za izuzetan doprinos umetnosti glume na filmu i televiziji. Ova nagrada se od 1994. godine tradicionalno dodeljuje na otvaranju „Filmskih susreta“ .

Jubilarni 50.“Filmski susreti“ će biti održani od 22. do 28.avgusta na Letnjoj pozornici niške Tvrđave. 

 

Filip Jovanović 

0