U ponedeljak 29.09 2014. u organizaciji Mense Srbije održaće se seminar o javnom nastupu i veštini govorništva. Edukacija počinje u 18h i održava se u sali 1 na Ekonomskom fakultetu u Nišu.

Predavač: Boris Teodosijević (teodosijevic.com – boris@teodosijevic.com)

Govor je veština koja izdvaja čoveka od svih drugih životinjskih vrsta i koja predstavlja osnov sveukupne komunikacije čoveka. Pravilno ovladavanje veštinom govorništva i javnog nastupa će vas izdvojiti i izdignuti od prosečnog pojedinca, koji nezapažen prolazi kroz svet i čije ideje, kvaliteti i mogućnosti retko bivaju zapaženi i prepoznati od društva kao potencijal vredan naše pažnje.

Apsolutno svima je potrebno da ovladaju barem osnovama govorništva i javnog nastupa! Bilo da se bavite javnim poslom, politikom, medijima, bilo da ste profesor ili menadžer, prodavac ili ugostitelj, da li vam je cilj da nastupate i govorite pred masama ljudi, upravnim odborima preduzeća, držite prodajne prezentacije grupama ili pojedincima, ili samo da se dopadnete devojci/dečku u kafiću, ili da odobrovoljite svog profesora da vam da prolaznu ocenu,  javni nastup i veština govorništva je ono što će napraviti ključnu kvalitativnu razliku između vašeg uspeha ili neuspeha.

Za sve ove i druge životne situacije je potrebno da znate dobro govoriti, hrabro nastupiti, brzo razmišljati i jasno se izražavati.

Da biste ovladali svim ovim, posetite jednodnevni seminar, ili učestvujete u višednevnom kursu Javni nastup i veština govorništva!

SADRŽAJ SEMINARA / KURSA

 • KOME JE POTREBNA GOVORNIČKA VEŠTINA?
 • VRSTE GOVORA
 • OSNOVNE GOVORNIČKE VEŠTINE
  – Sticanje osnovnih veština
  – Sticanje sigurnosti i otklanjanje straha
  – Ubedljiv govor – kako ga brzo i lako naučiti
 • GOVOR GOVORNIK I PUBLIKA
  – Sticanje “prava” na govor
  – Oživljavanje govora
  – Deljenje svoje priče sa publikom
 • PRIPREMLJENI I IMPROVIZOVANI GOVOR
  – Kratak govor za pokretanje akcije
  – Govor u cilju informisanja
  – Govor namenjen ubeđivanju
  – Improvizovani govor
 • UMETNOST KOMUNICIRANJA
  – Držanje govora
 • IZAZOV UBEDLJIVOG GOVORNIŠTVA
  – Predstavljanje govornika, predaja i primanje nagrada
  – Pripremanje dužeg govora
  – Svakodnevna praktična primena

Prijave i dodatne informacije: milan.petrovic@mensa.rs

0