Organizacije Centar za razvoj Srbije iz Beograda i Protecta iz Niša organizuju dvodnevni seminar na temu izrade, timskog rada i promocije akcionog plana. Rok za prijavu je 16. april.

Pravo učešća  imaju svi mladi iz Niša, uzrasta od 16 do 27 godina koji su željni promena i spremni su da rade na prevazilaženju određenih  poteškoća.

Kako organizatori ističu, zajednički cilj dvodnevnog seminara je da se prvenstveno identifikuju i odaberu glavni problemi u našim sredinama, istraže uzroci njihovog nastanka, ali i razviju akcioni planovi za njihovo rešavanje.  Nakon toga, planovi i projekti će biti predstavljeni građanima putem TV nastupa i priloga na lokalnim televizijama i štampanim medijima i putem javne tribine, dok će najbolji radovi biti objavljeni u brošuri sa akcionim planovima.

Kada se projektne aktivnosti završe u svih 10 gradova u Srbiji, biće održan zajednički skup za tim lidere i konferencija za novinare u Medija centru u Beogradu, gde će se promovisati elektronska publikacija sa izrađenim akcionim planovima, nakon čega će svim učesnicima biti dodeljeni sertifikati.

Organizatori pozivaju sve mlade Niša da se aktivno uključe u društveni život u svojim lokalnim zajednicama, da pokrenu pitanja koja su im važna i naprave akcioni plan za poboljšanje života svojih sugrađana kako bi pokazali javnosti da su spremni da preuzmu inicijativu u rešavanju postojećih problema.

Više informacija o održavanju seminara i načinu prijave možete pronaći ovde


Anita Stefanov

0