Drugo veče 48. Gitarijade i 18. Moto-skupa otvorila je bugarska grupa Sevi, nakon koje je nastupila Riblja čorba. Legendarni bend je odmah podigao atmosferu. Bio je to najposećeniji nastup ove godine u Zaječaru. Bora i njegov legendarni sastav zapalio je publiku sa Rok stage-a. Hiljadama ljudi koji su pristigli iz svih krajeva Srbije, ali i iz inostranstva, bilo je ludo u uzavreloj atmosferi noći u Zaječaru.  Frontmen grupe Riblja Čorba, Bora Đorđević između pesama čitao je viceve, pesme i čini se, prečesto spominjao gej populaciju i Evropsku uniju. Nastup Riblje čorbe pratio je i rokonačelnik Gitarijade Bruno Langer iz Atomskog skloništa.

FormatFactoryDSCF1006

Bora Đorđević

 

Da je Gitarijada pravo mesto dobrih vibracija i pozitivne energije dokazali su frontmeni Riblje Čorbe i Atomskog Skloništa Bora Đorđević i Bruno Langer. Bruno je kao pravi rokonačelnik otpratio koncert Riblje Čorbe iz publike, a onda došao na njihovu press konferenciju da se pozdravi sa starim drugom.

Bruno Langer prati nastup Riblje čorbe

Srpske rokere na bini su smenili demo bendovi, koji su doneli novi zvuk u grad na Timoku. Prvi je nastupio hrvatski demo bend Genova iz Čakoveca, a za njim Revolt iz Beograda. Na binu je zatim izašao sastav El Kašon iz Novog mesta, iz Slovenije. Dok se Rok stejdž tresao od hitova, obližnji Bike stage tresle su go-go igračice zajedno sa muzičarima koji su na istom nastupili.

 

Nakon Riblje Čorbe i demo bendova, oko pomoći nastupili su Goblini koji su dodatno podgrejali atmosferu. Ni Šapčani nisu ostali dužni razmene stavova o društveno-aktuelnim temama sa publikom. Sve to bilo je praćeno jakom  energijom koju je ovaj punk-rok bend preneo mnogobrojnim posetiocima. Komšiluk nam nikada nije bio veći a deca rokenrola nikad buntovnija.

Goblini u svom stilu zapalili masu

Posle Goblina, na red su došli momci iz grupe Van Gogh. Specifičnim odnosom sa publikom, Đule je izmamio simpatije pre svega, devojaka. Njegov silazak sa bine u publiku je to samo potvrdio.

Đule među oduševljenim fanovima

Sa malim zakašnjenjem, oko 3 sati ujutru nasupila je grupa Pero Defformero. Sem žestokog metal zvuka, bend je smanjenoj ali odabranoj publici (po rečima Bišketa, frontmena) izmamio i široke osmehe. Spoj zanimljivih tekstova, jedinstvenog stila oblačenja Novosađanina i jakog rok-metal prženja, nije ostavio nijednog slušaoca ravnodušnim. Negde pred zoru nastupio je bend Dža ili bu, da bi Čvrge u već osvanuloj atmosferi priveli program druge večeri na Kraljevici kraju.

Pero Defformero na sceni

Pratite našu FB stranicu za najnovije informacije u vezi sa Gitarijadom, sa lica mesta.


Darko Stojković

 

0