U subotu, 14. marta u Hangaru luke Beograd održana je Love fest žurka na kojoj su najavljeni neki od učesnika ovogodišnjeg festivala u Vrnjačkoj Banji. Festival će trajati od 6. do 8. avgusta.

Oko 3000 fanova hip hopa sa nestrpljenjem je čekalo prvi nastup. Do poslednjeg trenutka je dolazilo do promena satnice, pa  čak i mesta dešavanja. Zbog velikog interesovanja žurka je održana u Hangaru umesto u Depo magacinu kako je najavljivano.

Pre početka žurke su svi prisutni minutom ćutanja odali počast poginulima u helikopterskoj nesreći. Zatim su na scenu prvi stupili Marčelo i Filteri i zagrejali publiku svojim hitovima. Pevali su pesme sa svog poslednjeg albuma, ali su nas podsetili i na svoje stare pesme kao što su „Kuća na promaji“ , „Otkucaji“ , „Bol i revolt“ i mnoge druge.

 

Marčelo je još jednom iskoristio priliku da predstavi i pohvali leskovačkog repera Delkora koji je imao kratak, ali zapažen nastup.

Scena je, potom, ustupljena crnogorskom hip hop sastavu Who See. Dočekani su uz ovacije koje su pratile svaku njihovu pesmu, a najbolje prihvaćene pesme od strane publike su bile: „Dje se kupaš“, „Nemam ti kad“ i „Reggaeton Montenegro“. 

Poslednji su nastupili Mikri i Eufrat iz sastava Prti Bee Gee koji su svojim humorom i pesmama zaokružili ovo veče. Na sceni im se pridružio i reper Bvana sa kojim je Mikri izveo numeru „Crno vs belo“. Takođe, publika je imala prilike da čuje njihove pesme „Str8 no more“, „Ombre“ i „Klabing“ kojom su odali počast svom preminulom članu Moskriju. Eufrat je u jednom trenutku sišao sa bine i pevao okružen fanovima, a potom su obradovali publiku promocijom nove pesme sa albuma koji su najavili da će izaći ovog leta.

Love fest žurka se završila u ponoć, kao i sva ostale žurke u gradu, zbog proglašenog Dana žalosti. Oni koji nisu posetili beogradski festival ljubavi, imaće prilike za „popravni“ u Vrnjačkoj Banji.

 

Aleksandra Marković

 

 

 

0