Ako govorimo o trendu oblačenja mladih, možemo slobodno izjaviti da mediji dosta utiču na ukus i na odabir određene „krpice“. Pre svega, tu mislimo na devojke koje žele da izgledaju kao pevačice, voditeljke, manekenke ili glumice. Uglavnom preferiraju stil koji se ne može reći da je originalan, već samo kopija poznatih ličnosti. Naravno, uvek postoje izuzeci. Na fakultetima koji su orijentisani na umetnost, mogu se naći vrlo čudni i stvarno jedinstveni ljudi sa posebnim ukusom. Pitanje je: kako da se ističemo, ali da ne preterujemo?

U svakom slučaju preporučujemo garderobu koja dosta pokriva i koja je prihvatljiva svima. Ne morate da se oblačite ko monahinje, već savetujemo da suknje budu dovoljno duge, a majčice bez dekoltea su takođe preporučljive. Kratke majice koje otkrivaju stomak su izašle iz mode, sva sreća, a ukoliko mislite da je gornji deo previše providan obucite blejzer ili sako koji ukazuje na profesionalnost i ozbiljnost.

U suštini, morate se dokazati, jer jednog dana ćete ići na poslovne razgovore i na intervjue gde se traži ozbiljan i pristojan izgled. Bilo bi poželjno da već na fakultetu pokušate da se ponašate i oblačite na način koji svako očekuje od Vas.

Što se tiče šminke, ogromnih noktiju, parfema ili nakita, takođe morate odabrati najbolji put koji vodi ka uspehu. Nemojte preterivati sa jakom senkom i karminom, verujte, dovoljno je samo neka neutralna boja senke, malo krejona i maskare, izgledaćete savršeno i elegantno, a ne napadno. Ogromni nakiti nazvani XXL su ovog proleća u modi, a devojke obožavaju da stavljaju na sebe sve što misle da je trenutno vrlo aktuelno. Pokušajte da ih izbegavate, a umesto toga, neka solidna ogrlica ili minđuše će više da ističu Vaš karakter. Previše parfema može da smeta drugima koji su u vašoj blizini, zato pripazite koliko mirisa koristite.

Svaki dan kada se pripremate za fax razmislite koji su Vaši dugoročni ciljevi i kakav utisak želite da ostavite na profesore i kolege. Nemojte uprkos svemu da „furate“ najnoviju modu, jer je moda prolazna, a stil jednog čoveka oslikava njegov karakter koji ostaje u sećanju. Pametno izaberite svoju garderobu i budite profesionalni!

 

 

0