Kapital magazin – studentski web servis i časopis i Kapital IN – centar za učenje stranih jezika, nagrađuju najbolje studente i učenike srednjih škola stipendijama za besplatno učenje stranih jezika. U novoj sezoni nastavljamo da podržavamo najuspešnije i najtalentovanije mlade ljude, pružajući im mogućnost za dodatno obrazovanje i učenje stranih jezika. Naša namera je da svim raspoloživim resursima pomognemo mladima da olakšaju sebi put do zaposlenja i što spremniji zakorače u svoje profesionalne karijere. Želimo da društveno-odgovornim projektima promovišemo pozitivne vrednosti i doprinesemo tome da rezultati mladih ljudi budu prepoznati i nagrađeni na odgovarajući način.

U okviru našeg programa „Education without borders“ organizujemo kurseve engleskog, nemačkog, španskog i norveškog jezika.

Konkurs je otvoren za studente  osnovnih, master i doktorskih studija Univerziteta u Nišu (uključujući i državne i privatne fakultete), koji su tokom dosadašnjeg studiranja ostvarili minimalnu prosečnu ocenu 8,50. Vannastavne aktivnosti, učešće u društveno-korisnim projektima i volontiranje biće prednost prilikom selekcije kandidata. Učenici koji su u prethodnoj školskoj godini ostvarili odličan uspeh, mogu da se prijave i uđu u konkurenciju za stipendiju. Rezultati sa takmičenja, kao i vannastavne aktivnosti učenika biće uzete u obzir prilikom rangiranja kandidata. U kategoriji učenika, ukoliko dva učenika imaju isti uspeh u prethodnoj godini i ne mogu se razlikovati po osnovu rezultata sa takmičenja, biće uzeti u obzir ostvareni uspesi u svim prethodnim školskim godinama.

Ko može da se prijavi?

Svi prijavljeni učenici i studenti koji ispunjavaju osnovne uslove konkursa automatski ostvaruju pravo na 15% popusta na redovnu cenu kursa. Nakon završetka konkursa, organizacioni odbor će rangirati kandidate i odabrati najuspešnije, koji će ući u finalni krug selekcije. Kandidati koji uđu u finalnu fazu biće pozvani na intervju, a svi oni će dobiti delimičnu stipendiju u iznosu od 30 do 50% popusta, u zavisnosti od ukupnog broja dodeljenih stipendija. U slučaju velikog broja prijavljenih kandidata organizatori će angažovati sve raspoložive resurse u cilju povećanja broja odobrenih stipendija. Najbolji kandidati će dobiti pune stipendije, koje podrazumevaju besplatno učenje izabranog stranog jezika u periodu od oktobra 2016. do januara 2017. godine. Obezbeđena je minimum po jedna puna stipendija u kategoriji studenata i učenika srednjih škola i minimum pet delimičnih.

ROK ZA PRIJAVLJIVANJE KANDIDATA: 10.08-25.08.

Vrste stipendija:

 

Prijavljivanje se obavlja isključivo popunjavanjem prijavnog formulara. 

Iskoristite sjajnu priliku, prijavite se i možete dobiti šansu da učite strani jezik po najboljim uslovima u Nišu, u najprijatnijem ambijentu moderno opremljenih prostorija Kapital IN-a, u samom centru grada.

Kontakt za sve informacije: redakcija@kapitalmagazin.rs  

Kapital IN – centar za učenje stranih jezika

0