Kapital Magazin – studentski web servis i časopis i Kapital IN centar za učenje stranih jezika omogućili su najboljih studentima i srednjoškolcima da stiču znaje stranih jezika potpuno besplatno. U okviru društveno odgovornog programa stipendiranja, najboljim mladim ljudima u Nišu biće omogućeno da po savremenim nastavnim metodama ovladavaju znanjem stranih jezika koje će im biti itekako dragoceno za profesionalnu karijeru i omogućiti im bolje pozicioniranje na tržištu rada.

Uslovi konkursa su jasni, mogu se prijaviti svi studenti osnovnih, master i doktorskih studija Univerziteta u Nišu (uključujući i državne i privatne fakultete), koji su tokom dosadašnjeg studiranja ostvarili minimalnu prosečnu ocenu 8,50. Vannastavne aktivnosti, učešće u društveno korisnim projektima i volontiranje biće prednost prilikom selekcije kandidata. Što se druge kategorije tiče, svi učenici koji su ostvarili odličan uspeh u prethodnoj školskoj godini ispunjavaju uslove konkursa. Rezultati sa takmičenja biće smatrani prednošću, a u slučaju da su dva kandidata ostvarila isti uspeh, a ne razlikuju ih rezultati sa takmičenja, biće uzeti u obzir ostvareni uspesi u svim prethodnim godinama školovanja.

Rok za prijave: 20.jun 2015. – 31.jul 2015.

Ko može da se prijavi:

ko moze da se prijavi

 

Nakon prijave, organizacioni odbor vršiće selekciju i odrediti koji kandidati prolaze u finalnu fazu selekcinog procesa. Svi kandidati iz finalne faze ostvariće pravo na delimičnu stipendiju, a najboljima iz obe kategorije biće dodeljena puna stipendija.

Kandidati će se rangirati na osnovu ostvarenog uspeha, vannastavnih aktivnosti i volontiranja(za studente) i uspeha na takmičenjima(za učenike). U kategoriji učenika, ukoliko dva učenika imaju isti uspeh u prethodnoj godini i ne mogu se razlikovati po osnovu rezultata sa takmičenja, biće uzeti u obzir ostvareni uspesi u svim prethodnim školskim godinama.

Broj dodeljenih stipendija zavisi od interesovanja kandidata za konkurs i kapaciteta organizatora. Obezbeđena je najmanje po jedna puna stipendija u obe kategorije i po pet delimičnih stipendija za obe kategorije. U skladu sa brojem obezbeđenih stipendija organizacioni odbor će odlučiti o broju kandidata koji prolaze u finalnu fazu selekcije.U slučaju velikog broja prijavljenih kandidata organizatori će angažovati sve raspoložive resurse u cilju povećanja broja odobrenih stipendija. Svi kandidati koji ispunjavaju uslove konkursa ostvariće popust od 20% na regularne cene kurseva(regularna cena kursa iznosi 2600rsd mesečno i plaća se u četiri rate prema dinamici izvođenja nastave) bez ograničenja u broju kandidata.

Vrste stipendija:

vrste stipendija

Najbolji kandidati dobiće pune stipendije i ostvariti pravo da besplatno pohađaju izabrani kurs stranog jezika u periodu od septembra do decembra meseca tekuće godine. Takođe obezbeđene su i delimične stipendije za sve koji budu prošli u finalnu fazu selekcionog procesa i one podrazumevaju subvencionisanje u iznosu od 50% cene kursa(Regularna cena kursa iznosi 4 x 2600rsd – Na ovu cenu obračunava se oslobađanje u iznosu od 50%). Za sve kandidate koji budu ispunjavali uslove konkursa(studenti sa minimalnom prosečnom ocenom 8,50 i srednjoškolci koji su ostvarili odličan uspeh u prethodnoj školskoj godini) obezbeđen je popust od 20% na sve kurseve centra. Stipendije važe isključivo za kurseve centra Kapital IN.

 

Način prijave:

Kako biste se prijavili potrebno je samo da popunite prijavni formular koji možete pronaći na sledećem linku:

PRIJAVNI FORMULAR ZA STIPENDIJE 

Po prijemu svih prijava biće potrebno naknadno dostaviti kopiju indeksa ili đačke knjižice radi dokazivanja ostvarenog uspeha.

Kontakt za sve informacije:

redakcija@kapitalmagazin.rs

Kapital IN – Centar za učenje jezika:

jezici crvena jezici plava

 

0